Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Fed ’in faiz artırımı için süre daralmaya başladıkça altın üzerinde de baskının arttığını izliyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak Fed toplantısı öncesinde Fed Başkanı Yellen ve St.Louis Fed Başkanı James Bullard’ın faiz üzerine açıklamaları Altının bir miktar volatilitesini artırmış ve hafta başında sert hareketlerin yaşanmasına sebep olmuştu.
 
Önümüzdeki hafta yapılacak Fed toplantısı piyasalarda fazla aksiyon yaşanmasına sebep olmayabilir. Çünkü en erken faiz beklentisi Eylül ayında başlıyor. Fakat karar metninde yer alan ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde daha şahin görünüm ortaya çıkması durumunda Eylül olasılığı artabilir.
 
ABD’de son döneme ilişkin bazı verilerde gözle görülür bir toparlanma var. Bugün açıklanan ABD imalat PMI verisi beklentilerin bir miktar üzerine çıktı. Raporu incelediğimizde PMI verisinin 20 ayın en düşüğünden toparlanma gösterdiğini, üretim ve yeni yatırım hacimlerinde artış olduğunu görüyoruz.
 
Yeni konut satışları ise beklenmedik şekilde son 7 ayın düşüğüne gerileyerek 482bin olarak açıklandı. Sektörün en hareketli dönemlerinde yaşanan bu düşüş veriyi olumsuz kıldı.
 
Teknik olarak ele aldığımızda 1100 doların altında seyrini sürdüren altın 1190 bölgesinde konsolide olmaya çalışıyor. önceki gün 1190 seviyesinde tutunmaya çalışan altın bir alt bölge olan 1090-1070 aralığındaki banda geçiş yaptı. Yakın pencerede ise Fibo’50 dilimine denk gelen 1186 seviyesi direnç konumunu sürdürüyor.
 
Dirençler: 1086/ 1091/ 1100
Destekler: 1077/ 1072/ 1042

tablo-1-003.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/