Altın Portakal'ın jüri başkanlığını Türkan Şoray yapacak

Bu yıl 50'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin jürisine, Tükan Şoray başkanlık edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türk sinemasının usta isimlerinden Türkan Şoray, 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal jürisinin başkanlığını yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde jüri başkanlığını, Türk sinemasının "Sultan"ı Türkan Şoray yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Kültür Sanat Vakfı Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın da yaptığı açıklamada, Altın Portakal'ın Türkan Şoray ile 50 yıl öncesine dayanan bir gönül bağı olduğunu kaydetti. Akaydın, bu yıl 50'ncisi düzenlenecek festivalin jüri başkanlığını Türkan Şoray'ın üstlenmesinden onur ve mutluluk duyduğunu bildirdi.

Altın Portakal'ın 1964 yılında gerçekleştirilen ilk festivalinde Metin Erksan'ın yönettiği "Acı Hayat" filmiyle "En iyi kadın oyuncu" seçilen Türkan Şoray'ın, kadın oyuncu dalında 4 ödülü bulunuyor.