Altın yasta

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nazlı Gökçe MİS / Troy Kıymetli Maden Ticareti AŞ

Geçtiğimiz hafta yukarı yönde istekli ancak dalgalı bir seans kaydeden altın, kapanışı 0.4 getiri ile gerçekleştirirken, diğer kıymetliler onu izledi. Rakibi dolar, yüzde 0,47 ile pastadan pay aldı. 

Geçtiğimiz haftaya yükseliş trendiyle 1290 dolar/ons seviyesinden başlayan altın 1304 dolar/ ons’a ulaştı. Wall Street’in teknoloji hisseleri önderliğinde ralli yapması, altının önüne set çekerken, maden ons’ta 15 dolar erozyona uğradı. Sonraki gün ABD’nin perakende satış rakamlarının beklentilerin gerisinde kalmasıyla toparlanmaya çalıştı. Hafta ortasında Avrupalı yatırımcıların alımlarıyla yukarı yönelen altın, ABD’den açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle haftanın en yüksek seviyesi olan 1309.10 dolar/ ons’u kaydetti. 

Perşembe günü ABD’den New York FED imalat, yeni siparişler ve istihdam gibi kritik verileri önceki rakamların çok üzerinde açıklandı. Diğer yanda, işsizlik maaşı başvurularının 2007’den bu yana en düşük seviyesine inmesi, borsalara ivme kazandırırken altın 1290 dolar/ons’a kadar gevşedi. Son işlem günü fiyat bandını koruyan altın seansı dolar/ons seviyesinden yüzde 0.4 artıda bitirdi. 
Altının dalgalı seyri yatırımcıları ikiye böldü 

Diğer kıymetlilerden Platin yüzde 2.4 getiri ile göz doldururken, paladyum yüzde 1.7 ve gümüş yüzde 1.1 ile onu takip etti. 

Altında volatil seyir devam ediyor. Yukarı yöndeki hamleleri yetersiz kalmakla birlikte, uzun vadede işlem yapmayı düşünen yatırımcılar için 1320 dolar/ons seviyesinin üzerinde bir kapanış gerekli. Günlük pozisyon açan yatırımcılar veri takvimini yakından takip etmeliler.