Altına olan talep artacak

Dünya Altın Konseyi Türkiye Ofisi Başkanı Göksel, "Altına olan talep istikrarlı bir şekilde devam ediyor ve edeceğini de öngörüyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya Altın Konseyi Türkiye Ofisi Başkanı Cihan Göksel, altına olan talebin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini ve bundan sonraki dönemde de sürmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Şu an en risksiz yatırım aracının altın olduğunu söyleyen Göksel, şöyle konuştu:

"Altın aynı zamanda her yerde kullanılabilecek bir emtiadır. Bugünlerde dolar ve euroda yaşanan güven eksikliği altına olan güveni bu dönemde de canlı tuttu ve bundan sonra da altına güven devam edecek. Şu an en risksiz yatırım aracının altın olduğunu söyleyebiliriz. Son 9 yıla bakıldığında altın fiyatlarının gayet istikrarlı bir şekilde ilerlediğini görüyoruz.

Gerçekten araştırmalar da gösteriyor ki portföyünüz en ufak oranda bile altın içeriyorsa, bu, yatırımcısına istikrarlı bir şekilde kazanç ve güven sağlıyor. Dünya Altın Konseyi olarak fiyatlara ilişkin bir değerlendirme yapamıyoruz ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; altına olan talep istikrarlı bir şekilde devam ediyor ve edeceğini de öngörüyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir