Amasya'da park için yürütmeyi durdurma kararı

Amasya’da park alanına akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine karşı açılan davada, geçici yürütmeyi durdurma kararı verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA - Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, parka petrol istasyonu yapılmasıyla ilgili Samsun İdari Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirtti.

Hızırpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki ağaçlık alanda bir süre önce akaryakıt istasyonu yapımı için ağaçların kesildiğini duyunca alana gelen mahalle sakinleri ve üniversite öğrencilerinin eylemi sürüyor.

Çoğunluğu gençlerden oluşan eylemcilere mahalle sakinleri yemek, su ve çay ikramında bulunurken, parktaki yoğunluk akşam saatlerine doğru artıyor.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, söz konusu parka petrol istasyonu yapılmasıyla ilgili Samsun İdari Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirterek, kararı desteklediklerini söyledi.  

"Son zamanlarda yoğun bir şekilde gündemi meşgul eden park alanına petrol istasyonu yapılma olayı nihayet bugün Bölge İdari Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla hukuki süreç başlamış oldu" diyen Özdemir, şöyle konuştu:

"Ben inanıyorum ki hukukta idari mahkemenin güzel bir kararıyla bu işi iptal edeceğine inanıyoruz. Bizim de arzumuz bu yönde. Ama hukuk zorunluluklardan dolayı, sürece müdahale noktasında hukuken çok bir şey yapamadık ama idari yargı noktasında yani geçmişteki yapılan işlemlerin iptali noktasında yapılan gerek Amasya Barosu'nun gerekse Amasya Belediyesi'nin müracaatı neticesinde Bölge İdari Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu süreden sonra Amasya'nın sağduyulu insanlarını özellikle niyetleri gerçekten yeşili çevreyi korumak olan insanların bu hukukun vermiş olduğu karara saygı duyacaklarına inanıyorum. "

Amasyalıların içerisinde farklı niyetleri olan amaçları anarşi ortamında kargaşa yaratmak olan insanlara fırsat vermeyeceklerine inandığını vurgulayan Özdemir, yaşananların tatlılıkla sonuçlanacağını umut ettiğini söyledi.

Amasya Baro Başkanı Melih Derindere ise eylemcilerin avukatı Erdem Türem ile söz konusu park alanına giderek Bölge İdari Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığını eylemcilere duyurdu. 

Parkla ilgili Bölge İdari Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararının hayırlı olması temennisinde bulunan Derindere, şöyle dedi:

"Başta meslektaşlarım olmak üzere mahalle sakinlerine, gençlere, emniyet mensuplarına katkılarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Amasya örneğinin böyle bir problem ile karşılaşıldığında nasıl olması gerektiğini Amasya halkı ve bürokrasisi göstermiştir. Barosu, belediyesi ve emniyetiyle büyük bir katkıda bulunulmuştur. Bu yeşil hassasiyetinden dolayı da burada bulunan gece gelen sabaha kadar nöbet tutan tüm halkımıza gençlerimize çok teşekkür ediyorum."

Bundan sonraki süreçle ilgili firmanın park çevresindeki saç profilleri kaldıracağını ve parkın eski haline geleceğini ifade eden Derindere, "Artık eylem yapmanın amacı da kalmamıştır. Ümit ediyorum bu eylem sona erer ve park herkese açık bir hale gelir" diye konuştu.

Hızırpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki etrafı çevrili ağaçlık alana önceki gün gelen vatandaşlar, akaryakıt istasyonu yapımı için ağaçların kesildiğini ileri sürerek tepki göstermiş, grupta yer alan bazı gençler, araziyi çevreleyen demir panelleri yıkarak vatandaşların yeşil alana girmesini sağlamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir