AMATEM'de temiz idrarlı dublör mü kullanılıyor?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na AMATEM'de temiz idrarlı dublörler kullanıldığı, bu şekilde bağımlıların raporlarının temiz çıktığı için ceza almaktan kurtuldukları iddialarını sordu. Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi(AMATEM) ile ilgili iddiaları Meclis gündemine getiren Tanrıkulu, Müezzinoğlu'na şu soruları yöneltti: 

"Uyuşturucu bağımlılarının tedavilerinin yapıldığı AMATEM'de temiz idrarlı dublörler kullanıldığı, bağımlıların vücudundaki düzeneğe yerleştirdiği temiz idrarları denetimlerde kuruma verdikleri, düzenli aralıklarla idrar örneği vermesi gereken bağımlılara AMATEM'deki görevlilerin rüşvet karşılığı yardımcı oldukları, bu şekilde uyuşturucu kullanmaya devam eden bağımlıların raporlarının temiz çıktığı için ceza almaktan kurtuldukları iddiaları doğru mudur? 

Uyuşturucu bağımlılarının idrarları temiz olmadığı halde, temiz rapor almaları için yaklaşık en az bin TL rüşvet vererek temiz idrar raporu alabildikleri iddiaları doğru mudur? 
Bakanlığınızın AMATEM Kurumu ile ilgili bu iddialara ilişkin olarak başlattığı herhangi bir inceleme ve soruşturma bulunmakta mıdır?"