Amerikalılar ‘anne-baba’ olmayı Türk girişimciden öğrenecek

Altınören, günlük 5 bin kişinin ziyaret ettiği sitesine aldığı bannerlarla girişim fikrini büyüttü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İSTANBUL - Damla Doğan Altınören annelik tecrübesini girişime çevirdi. Sanal ortamda kurduğu bir web sitesiyle 0-6 yaş çocuklarının anne babalarını bir araya getiren Altınören, günlük 5 bin kişinin ziyaret ettiği sitesine aldığı bannerlarla girişim fikrini büyüttü.

Türkiye’deki anne babalarında birleşerek yeni girişimlerde bulunmasını sağlayan Altınören’in sitesi www.nurturia.com.tr, şimdi de başta Amerikalılar olmak üzere dünyadaki anne babaları bir araya getirerek, deneyimlerinin paylaşmasını sağlayacak.

Damla Doğan Altınören, 30 yaşında anne olunca hayatı tamamen değişti. 2007 yılında oğlu Ilgaz’a hamile kalınca sanal ortamda anne babalara yönelik e-ticaret ve paylaşım sitelerinin yaygın olmadığını gören Altınören eşi Gökhan Altınören ile beraber nurturia.com.tr internet sitesini kurdu.

2009 yılı sonunda kuruluşu tamamlanan internet sitesi şimdi 15 bine yaklaşan üye sayısı ve günlük 5 bin kişinin ziyaret ettiği bir mecra oldu.

Altınören çiftinin, ailelerin ortak duygularını paylaşması ve akıllarına takılan sorulara yanıt bulmaları için açtıkları bu sitede, 0-6 yaş arası çocuğu olan anne babaları bir araya getiriyor. Hatta sitede tanışıp girişimci olan anneler bile var. Söz konusu çiftin hedefleri büyük; ABD’ye açılmak ve aynı sistemi orada kurarak Amerikalı anne- babalar için bir paylaşım platformu oluşturmak. nurturia.com.tr’nin kurucularından ve bir çocuk annesi Damla Doğan Altınören ile, siteyi, kuruluş aşamalarını ve hedeflerini konuştuk.

 

Hamile kalınca  Nurturia doğdu

2009 yılı Kasım ayında sitenin faaliyete başladığını kaydeden Damla Altınören, sitenin kuruluş hikayesini şöyle özetliyor; “1999 yılında ODTÜ’den mezun oldum. Önce Ankara’da, ardından İstanbul’da bilişim sektöründe çalıştım. 2002 yılında evlendim, 2007 yılında bir çocuğumuz olacağını öğrendiğimde nurturia.com.tr’nin de temelleri atılmış oldu. Eşim Gökhan üniversite yıllarından beri yazılımcılıkla uğraşıyor. Gökhan’ın nurturia.com fikrine ısınması oğlumuzun doğumundan sonra oldu. Bunun yapılmamış olduğuna emin olmamız üzerine sıkı bir şekilde siteyi geliştirmeye başladık.”

Anne-babalar sorularda ve  gruplarda arkadaş oluyor

Site hakkında bilgi veren Altınören, “Ailelerin sürekli çocukla ilgilendikleri dönemde anne babaların sağ kollarıyız. Sitenin iki ana bölümü var. Biri çocukların anıları ve günlük maceralarının kayıt edilip paylaşıldığı özel bölüm. Arkadaşlarınıza ve ailenize kimleri eklerseniz onlar görüyor ve yorumlarıyla çocuğun hayatına katılıyorlar.

Diğer bölüm bütün kullanıcılara açık. Anne babalar tecrübelerini paylaşıyor, arkadaş oluyorlar” dedi. Bu sitenin diğer sitelerden farklı olduğuna değinen Altınören, “Diğer sitelerde yaklaşım çok sayıda satın almada etkili anneyi biraraya getirerek trafik yaratma ve reklam geliri elde etme üzerine. Biz hayatın çocuk etrafında döndüğü, anneyle birlikte babaya, akrabalara ve arkadaşlara da katılma imkanı veren bir altyapı kurduk” diye konuştu.

“Bir sonraki hedefimiz sitenin İngilizcesi ile nurturia.com.tr’yi Amerika’ya açmak” diyen Altınören, şöyle devam etti: “İngilizce kullanılan bütün coğrafyaya hizmet edeceğiz. Başka dillere de yer vereceğiz. Çin, Almanya, Fransa gibi elektronik ticaretin yaygın olduğu ülkelere yayılmak istiyoruz. Üye sayımız 15 bine yaklaştı. Sitemizi hergün 5 binden fazla tekil kişi ziyaret ediyor, sayfa gösterimimiz 2 milyona yaklaştı. Bu yılın ilk aylarında gelir elde etmeyi planlamıştık. İlk sponsorumuzun bannerlarını göstermeye başladık.”

Nurturia’da tanıştılar Bir Kar Masalı’nı çıkardılar

Nurturia’da tanışan üç blog annesi ‘Bir Kar Masalı’ başlıklı bir çocuk masal kitabı hazırladılar. Kitabın hikayesini yazan Esra Özlem Şakar Özümüztoprak, Bir Kar Masalı hikayesinin önce kızı Ada ve sonra Nurturia ile başladığını söyledi. Özümüztoprak, “Nurturia’da çizimlerini beğendiğim bir üyeye hikaye yazmak istediğimi söyleyince Bir Kar Masalı’nın ilk adımlarını da atmış olduk. Masalı önce e-kitap olarak yayınladık. Sonra da iPad ve iPhone uygulamalarında yer aldık. AppStore'da ücretsiz uygulamalar arasında da bulunuyor. Sırada Bir Kar Masalı’nın İngilizcesi var. Belki de karakterlerimiz Emi ile Küpeli'nin yeni hikayelerini yazacağız”  diye konuştu.