Anadolu Efes, EBI'nın kalan hisselerini de alacak

EBI'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 0,08'in The Bank of New York Mellon tarafından Anadolu Efes'e transferine karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş, iştiraki olan Efes Breweries International N.V'nin (EBI) hisselerinin tamamını satın alacak.

Anadolu Efes'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Anadolu Efes'in, EBI'nin çıkarılmış sermayesindeki sahiplik oranı yüzde 95'in üzerinde olduğundan kalan EBI hisselerinin, Hollanda Medeni Kanunu 2:92a maddesi uyarınca Hollanda'nın Amsterdam şehrindeki ilgili Ticaret Yüksek Mahkemesine (The Enterprise Chamber of the Court of Appeals-Mahkeme) yaptığı başvuru ile zorunlu satın alma (squeeze-out) prosedürlerini izleyerek satın alma sürecini 9 Haziran 2010 tarihinde başlattığının daha önce iletildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, ''Mahkeme 12 Ekim 2010 tarihinde EBI'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 0,08'ini temsil eden 162.615 adet EBI hissesinin The Bank of New York Mellon tarafından her bir EBI hissesi için 3,40 ABD Doları fiyattan Anadolu Efes'e transferine karar vermiştir. Transferin tamamlanması ile Anadolu Efes'in, EBI'nin çıkarılmış sermayesindeki sahiplik oranı yüzde 100'e ulaşacaktır'' denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir