Anadolu Sigorta ile YDÜ anlaşma imzaladı

Anadolu Sigorta'dan sağlık sigortası yaptıran KKTC vatandaşları, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin imkanlarından poliçe koşulları dahilinde yararlanabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Anadolu Sigorta ile Lefkoşa'daki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında anlaşma imzalandı.

Anadolu Sigorta'dan yapılan açıklamaya göre, anlaşma, Anadolu Sigorta'dan sağlık sigortası yaptıran KKTC vatandaşlarının, Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin teşhis, tedavi, operasyon ve rehabilitasyon imkanlarından poliçe koşulları dahilinde yararlanmasını öngörüyor.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bizim nüfus olarak kıyas kabul edeceğimiz yerlerin çok üstünde başarı sağladığımız bir yer" diyerel, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel de, "Anadolu Sigorta'nın etkinliği ve yaygınlığını düşündüğümüzde bizim için ilk olan böyle bir anlaşmanın hem hastanemize, hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle Kıbrıs ile Türkiye arasındaki bütünlüğü pekiştirmiş olacağız. Bu anlaşma KKTC için hayal gibi görünen sağlık turizminin başlangıcıdır. Birkaç yıl içinde büyük bir gelişme kaydedeceğimize inanıyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir