Anadolu Üniversitesi Manavgat'ta kampüs kuracak

Açık Öğretim Merkezi, Turizm, TV'den Uzaktan Öğretim Merkezi, Sivil Havacılık gibi bölümler açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Anadolu Üniversitesi'nden bir heyet, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yöneticilerle görüşerek, ilçede kampüs kurulması yönünde girişimlere başladı.

Anadolu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Prof. Dr. Alper Çabuk, Prof. Dr. Alper Ateş, Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu ve Doç. Dr. Yücel Güney; Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, oda yöneticileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldiler.

Prof. Dr. Mustafa Cavcar, yaptığı konuşmada, hedeflerinin tek bir fakülte değil, Manavgat'ta ikinci bir eğitim üssü, kampüsü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Cavcar, şöyle konuştu:

"Sivil havacılıkta elde ettiğimiz başarıyı, denizcilikte de yakalamak istiyoruz. Ama Manavgat ile ilgili düşüncemiz sadece denizcilik ile sınırlı değil. Açık Öğretim Merkezi, Turizm, TV'den Uzaktan Öğretim Merkezi, Sivil Havacılık gibi bölümleri ilçenizde hayata geçirmek istiyoruz. Kısacası Manavgat, Anadolu Üniversitesi'nin ikinci kampüsü olacak."

Eskişehir'de hava şartlarından dolayı pilot eğitimini tam olarak veremediklerini anlatan Cavcar, Manavgat'ın ikliminin bu eğitimlere son derece uygun olduğunu söyledi. Bu nedenle Manavgat'ta bir pilot uçuş eğitim merkezi açmak istediklerini vurgulayan Cavcar, eylül ayı geldiğinde Avrupa'da havaların kapandığını ve bu sebeple amatör pilotların eğitim için ABD'ye Florida'ya gittiğini belirterek, "Biz bunları da Manavgat'a getirerek, uçuş eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Bu da hem ekonomiye katkı hem de tanıtım olarak geri dönecektir" dedi.

Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu, Türkiye'de ilk niteliğinde birçok eğitim programını Manavgat'ta hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, "Manavgat'ta bir marina yapılması halinde 13-14 milyon dolar değerinde bir araştırma gemisi alacak ve getireceğiz. Pratik eğitim anlamında bu çok önemli" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir