Anadolujet, Ankara-Siirt seferine başladı

THY Genel Müdürü Kotil, Borajet'ten Turboprop tipi 2 uçak kiraladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - AnadoluJet'in Ankara-Siirt seferinin ilk uçuşu, düzenlenen basın turu ile başladı.

Siirt Havaalanı'ndaki hava şartları nedeniyle 1,5 saat rötarla Esenboğa Havalimanı'ndan kalkan uçağı, Borajet'in Genel Müdürü Kadir Peker kullandı. Havaalanındaki törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, geciken bir uçuşu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Borajet'ten Turboprop tipi 2 uçak kiraladıklarını ifade eden Kotil, "Bu uçaklarla sadece Tokat ve Siirt uçuşları oluşmadı, haftada 3 sefer yaptığımız Çanakkale seferini her güne, Uşak seferini 2'ye, Isparta seferini ise her güne çıkardık" dedi.

THY'nin, 15 yıl sonra ilk defa Turboprop tipi uçaklarla uçuşlara başladığını anlatan Kotil, bu uçakların çok güvenli olduğunu, kısa pistlere daha rahat indiğini, masraflarının ise az olduğunu söyledi.

"İyi bir tüccar gibi davranılarak" kiralanan bu uçaklarla, şehirden şehire çapraz uçuşların da başladığını dile getiren Kotil, "Herkes uçuyor. Uçmayan kalmaması için çalışıyoruz" diye konuştu.

AnadoluJet'in icrasından sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan da, Ankara'dan Tokat'a seferlerin de Perşembe günü başlayacağını söyledi. Alan, Ankara ile Siirt arasındaki uçuşların fiyatlarının 7 gün öncesinden alınması durumunda 59 TL, Ankara'dan yapılacak aktarmalarda ise ikinci biletin vergiler dahil 45 TL olacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir