Anafen, ABD'de Türkiye'yi temsil edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Özel İstanbul Anafen Fen Lisesi öğrencisi M. Zahid Öztürk'ün hazırladığı"Eşitsizliklerde Değişkenleri Eşitleme Metodu" adlı projesi 12-17 Mayıs 2013 tarihlerinde ABD'de yapılacak Uluslararası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek. Dünyanın en saygın bilimsel sergi ve yarışmalarından biri olan INTEL-ISEF tarafından toplam 4 milyon dolar ödül ve burs dağıtılıyor.

Ülkelerin projelerini sergiledikleri bilimsel bir platform olan Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı her yıl ABD'nin Arizona eyaleti "Phoenix Convention Center"da yapılıyor. Toplam 4 milyon dolar ödül ve burs dağıtılan yarışmada Türkiye'yi temsil edecek olan M.ZAhid Öztürk,'ün projesi 2012 TÜBİTAK 43. Proje yarışmalarında Türkiye Birincisi seçildikten sonra INTEL-ISEF'e katılma hakkı kazandı. Ayrıca INTEL-ISEF proje yarışmalarına katılma hakkı elde eden öğrenciler, ülkemizde yapılan YGS ve LYS'de de ek puan alıyor.

ABD'de yapılan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışması'nda (International Science and Engineering Fair INTEL-ISEF) Türkiye'yi temsil edecek çalışmalar, TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Orta Öğretim Öğrencileri Proje Yarışmaları"nda dereceye giren projeler arasından seçiliyor. Her yıl 70 ülkeden bin 500 öğrencinin katıldığı INTEL-ISEF yarışmasında bu yıl Türkiye'den diğer branşlarla beraber toplam 6 proje gönderilecek. Matematik branşında M.Zahid Öztürk "Eşitsizliklerde Değişkenleri Eşitleme Metodu"  matematik projesi ile ülkemizi temsil edecek.