Anayasa değişikliği için zaman dar

Şahin, "Biz çalışmaya hazırız, uzlaşma komisyonu kurulması gerekir" şeklinde mesaj alması halinde, adım atabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 2011 yılının haziran ayında muhtemelen genel seçimlerin yapılacağını belirterek, Anayasa değişikliği için zamanın çok daraldığını düşündüğünü kaydetti.

Şahin, Makedonya Meclis Başkanı Trajko Veljanoski ile yaptığı başbaşa ve heyetlerarası görüşmenin ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptıkları görüşmede yeni Anayasa çalışmalarını ele aldıkları anımsatılarak, bu konudaki görüşü ve bir girişiminin olup olmayacağı sorulan Mehmet Ali Şahin, dün akşam Almanya'dan geldiğini hatırlattı.

Şahin, Almanya'daki bir toplantıda kendisine, "Anayasa değişikliği referandumda kabul edildi. Daha bunun tartışması bitmeden bir diğeri başladı" diyen bir vatandaşa, 1982 Anayasasının olağanüstü bir dönemin ürünü olduğunu söylediğini kaydetti.

"Mesaj gelirse, adım atarım"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, siyasi parti gruplarından, yeni Anayasa değişikliği konusunda, "Biz çalışmaya hazırız, TBMM Başkanı'nın inisiyatifiyle uzlaşma komisyonu kurulması gerekir' şeklinde mesaj alması halinde, bu konuda adım atabileceğini söyledi.

Şahin, Makedonya Meclis Başkanı Trajko Veljanoski ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptıkları görüşmede yeni Anayasa çalışmalarını ele aldıkları anımsatılarak, görüşleri sorulan Mehmet Ali Şahin, siyasi parti gruplarının bu konudaki görüşlerini tam olarak bilemediğini söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, "Eğer gruplarımızdan, gerçekten yeni bir Anayasa değişikliği ile ilgili 'biz çalışmaya hazırız, TBMM başkanının inisiyatifiyle bir uzlaşma komisyonu kurulması gerekir' şeklinde bir mesaj alırsam tabiki bu konuda adım atabilirim" dedi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir