”Anayasa değişikliği seçim propagandası haline geldi”

BDP Genel Başkanı Demirtaş, iktidarın Anayasa değişikliği konusunda halkı kandırdığını iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin, Anayasa değişikliği konusunu bir seçim propagandası haline getirdiğini ve halkı kandırdığını öne sürdü.

Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, partilerinin kongresinden sonraki ilk grup toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. Demirtaş, bundan sonraki hedeflerinin de anadilde eğitimden, sağlığa, sosyal ve ekonomik yaşamdan kültürel boyuta kadar hemen her alanda, halkın yaşadığı günlük sorunları çözmeyi esas almak olduğunu ifade etti.

BDP Genel Merkezine yönelik silahlı saldırı olayına değinen Demirtaş, başlatılan soruşturmada, saldırıyla ilgili bilgisayar ve kamera kayıtlarındaki görüntülerin bir bölümünün silindiği yönünde iddiaların bulunduğunu, bunların açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Saldırının ardından 3 zanlının yakalanmasının önemli olduğunu, ancak, bunu yeterli görmediklerini belirten Demirtaş, bu tetikçileri kimlerin yönlendirdiğinin, saldırıdan, kimin, hangi amacı güttüğünün ortaya çıkarılmasını istediklerini vurguladı. Demirtaş, saldırının arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmaması halinde, bunun, Hükümetin siyasi sorumluluğu olacağını dile getirdi.

Partilerine yönelik baskıların devam ettiğini savunan Demirtaş, "10-70 yaş arası binlerce kişi cezaevlerinde. Bu tasviyeyi boşa çıkarmak için, bedeli ne olursa olsun, mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Anayasa değişikliği

Anayasa değişikliği konusunda AK Parti'nin elindeki fırsatı kullanamadığını öne süren Demirtaş, ancak bu fırsatın halen kullanılabileceğini, demokratik bir Anayasa değişikliğine, gerekirse referandumu da göz önüne alarak kendilerinin de destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

AK Parti'nin, Anayasa değişikliği konusunu bir seçim propagandası yaparak halkı kandırdığını savunan Demirtaş, iktidarın, önümüzdeki seçimde de aynı yolu izleyeceğini düşündüklerini ifade ederek, "Ancak halk artık bu yemi yutmaz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir