Anayasa değişikliği teklifi TBMM'ye sunuldu

Değişiklik teklifi 265 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 265 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan Anayasa değişikliği teklifinin  'yeni bir teklif olduğunu" söyledi. 

Bozdağ, TBMM'de yaptığı açıklamada, Anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören teklifin, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan ile 264 milletvekili arkadaşının imzası, genel gerekçe ve madde gerekçeleriyle birlikte TBMM Başkanlığına sunulduğunu kaydetti. 

"Teklif, yeni bir tekliftir" diyen Bozdağ, teklifin madde sayısının 3'ü  geçici olmak üzere 30 maddeden oluştuğunu belirtti. Teklifte, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ile ilgili bir düzenlemenin de bulunduğuna işaret eden Bozdağ, ayrıca gerekçede de bir takım değişiklikler yapıldığını bildirdi. Teklifin, TBMM Başkanlığına sunulduğunu ifade eden Bozdağ, "Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bozdağ, "Parti kapatmayla ilgili yeni bir değişiklik mi yapıldı?" sorusuna karşılık, "Orada 'katılanların oy çokluğu' şeklinde bir düzenleme var. Bir de Anayasa Mahkemesinin kuruluş ve yapısı ile HSYK'nın kuruluş ve yapısıyla ilgili kısmın gerekçesinde, bu düzenlemelerin, Anayasanın 104. maddesindeki düzenlemeyle bir bütünlük arz ettiği, çelişmediği, bu nedenle 104'te ayrıca bir düzenlemeye gerek olmadığına dair gerekçede ilaveler var" diye konuştu.

Bozdağ, bir gazetecinin "Yapılan bu düzenleme siyasi partilerin lehine mi aleyhine mi oluyor?" sorusuna, "Bir düzenleme yapılıyor. Lehinde, aleyhinde olacak diye bir konu söz konusu değil. Bu, karar nisabıyla ilgilidir" karşılığını verdi.

Teklifin Anayasa Komisyonuna görüşülme takviminin değişip değişmeyeceği sorusunu ise Bozdağ, "Onu biz bilemeyiz. Bundan sonraki süreç, TBMM Başkanlığında ve Anayasa Komisyonundadır. Onlar süreci Anayasa ve İçtüzük çerçevesinde işletecektir" diye yanıtladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir