Anayasa değişiklik paketinde rötuş

Adalet Bakanı Ergin, Anayasa değişiklik tasarısına eklemeler olabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Anayasa değişiklik tasarısına eklemeler olup olmayacağı" yönündeki soruya "olur" yanıtını verdi.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki Anayasa Değişikliği çalışmalarına ilişkin toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu katıldı.

Adalet Bakanı Ergin, Genel Merkeze gelişi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, gerçekleştirdikleri temaslar sonucunda Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin kendilerine iletilen talepleri ve önerileri değerlendireceklerini ifade etti.

Bir gazetecinin "HSYK'nın yapısı çok tartışılmıştı. Bu konuda bir değişiklik gündemde mi?" sorusu üzerine Ergin, tüm paketleri gözden geçirdiklerini söyledi.

Ergin, "Pakete ilişkin eklemeler olabilir mi?" şeklindeki soruya "Olur" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir