”Anayasa değişiklik teklifinde imzam yok”

Meclis Başkanı Şahin "Metnin altında imzası vardır diye iddia etmeyi biraz ciddiyetten uzak buluyorum'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, anayasa değişiklik teklifinden imzasının olmadığını belirtti.  Şahin, ''Meclis Başkanı olmadan önce değişik toplantılarda yoklama bakımından milletvekilleri Genel Merkezde veya başka bir yerde o listelere imza atarlardı. Benim imzamın da olduğu listeleri her yerde bulmak mümkündür. Onlara dayanarak Meclis Başkanının da metnin altında imzası vardır diye iddia etmeyi biraz ciddiyetten uzak buluyorum'' dedi.

Polis Haftası dolayısıyla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve beraberindeki heyeti kabul eden Şahin, konuya ilişkin soru üzerine, TBMM Başkanlığına her gün ortalama 10 civarında kanun tasarı ve teklifi geldiğini, bunları Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğüne havale ettiğini ifade etti. Orada İçtüzük çerçevesinde gerekli incelemelerin yapıldığını belirten Şahin, ''Hangi Komisyona havale edilecekse benim önüme gelir, ben de ilgili komisyonlara havale ederim'' dedi.

Anayasa değişikliği ile ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi Grubuna mensup milletvekillerince Meclis Başkanlığına bir teklif verildiğini, teklifin Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğünce incelendiğini belirten Şahin, dün teklifi Anayasa Komisyonuna havale ettiğini anımsattı.

Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

''Benim bu anayasa değişiklik teklifinde imzam bulunmamaktadır. Bir tek metin vardır. Bu metnin arkasında imza listeleri vardır. Şu anda Anayasa Komisyonundadır. Kimin imzası var kimin imzası yok Anayasa Komisyonundan temin ederek bunları bulmak mümkündür. Kaldı ki iktidar partisinin anayasa değişiklik teklifi vermek için imzama da ihtiyaç hissetmemektedir. O bakımdan benim imzam yok. Böyle teklif de gelmemiştir bana. Gelse bile Meclis Başkanı olarak böyle bir metne zaten imza atmam.

Ancak hemen şunu da söyleyeyim. Meclis Başkanı olmadan önce değişik toplantılarda yoklama bakımından milletvekilleri Genel Merkezde veya başka bir yerde o listelere imza atarlardı. Benim imzamın da olduğu listeleri her yerde bulmak mümkündür. Onlara dayanarak 'Meclis Başkanının da metnin altında imzası vardır' diye iddia etmeyi biraz ciddiyetten uzak buluyorum.''

''Sunum sırasında imza sorununun fark edildiği, sonradan değiştirildiği ima ediliyor'' sözleri üzerine ise Şahin, ''Bana gelen teklifi ilgili müdürlüğe havale ettim. Müdürlük incelemesini yaptı. 'Bir eksiklik yoktur' dedi. Olumlu raporla bana bildirdi. Ben de havale ettim. Benim böyle bir anayasa değişikliği teklifine imza vermem söz konusu değildir. Bu iddiaları gayri ciddi bulduğumu ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir