ANGİAD'a kadın başkan

Ankara Genç İşadamları Derneği’nin (ANGİAD) pazar günü gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda başkanlığa, tanınmış iş kadını Fatma Semiz seçildi. Semiz; ANGİAD tarihinin ilk kadın başkanı unvanına sahip oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ANGİAD’ın 12’nci Dönem Olağan Genel Kurulu pazar günü, Rixos Otel’de gerçekleşti. Mevcut başkan Abdullah Değer’in yanı sıra, uzun yıllar derneğin yönetim kademelerinde görev yapan Fatma Semiz ve yine Değer yönetiminde görev alan Av.Ahmet Münir Yaşar olmak üzere 3 isim başkanlık için yarışıyordu.  Üyelerin büyük ilgi gösterdiği genel kurulda başkan adayları birlik ve beraberlik mesajları verirken, ANGİAD tarihinin ilk kadın başkan adayı Fatma Semiz, üyelerden ve kongreye katılan misafirlerden büyük ilgi gördü. 

Yeni yönetimde 13 kadın var

Akşam saatlerinde sona eren oylamanın ardından sayıma geçildi. Fatma Semiz 162 oy alarak ANGİAD tarihinin ilk kadın başkanı seçilirken, rakiplerinden Ahmet Münir Yaşar 136 oy, Abdullah Değer ise 126 oy aldı. Başkan Semiz yeni yönetiminde kendisi dışında 12 kadına daha görev vererek, kadın temsil oranını yüksek tuttu.

Seçim sonrası ilk değerlendirmesini yapan ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, kongre sonucunun hem dernek camiasına, hem de iş dünyası ve Ankara’ya hayırlı olması dileğinde bulundu. Kendisine ve ekibine inanan, güvenen ve bunu oyları ile gösteren üyelere teşekkür eden Başkan Semiz, şöyle konuştu: “Bugün sadece Ankara’nın değil, ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan, tüm kurumlara örnek bir yapıda bulunan ANGİAD’ta, ‘ilk kadın başkanı’ sıfatıyla görev alacak olmanın gururunu yaşıyorum. Kongre sürecinde çok çalıştık, çok yorulduk. Ama arkadaşlarımıza kendimizi ve projelerimizi iyi anlattığımızı, kongre sonucunda gördük. ANGİAD’da şimdi yeni bir dönem başlıyor. Başta ANGİAD üyelerine faydalı çalışmalar yapmak ve bu kentin yaşamına katma değer sağlayabilmek adına güzel işler yapacağız. Üyelerimizle el ele vererek,  bir gönül köprüsü oluşturarak, projelerimizi yaşama geçireceğiz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir