Aniden bastıran yağış hayatı felç etti!

Dün gece saatlerinden itibarn yurdun bazı kesimlerini etkisi altına alan yağış Edirne ve Çanakkale'de hayatı felç etti. Şiddetli lodos ve yağış nedeniyle ağaçların devrildiği kentlerde, çok sayıda evi ve iş yerini su bastı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gece yarısı şiddetli lodos ile birlikte aniden bastıran sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkilediEdirne'de aniden bastıran ve yaklaşık 15 dakika süren sağanak yağış kenti felç etti. Bir çok evi su basarken, logarların taşmasıyla caddeler göle döndü, araçlar yolda kaldı.

Edirne'de gece saat 23.30 sıralarında aniden bastıran sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle Atatürk Bulvarı ve bir çok cadde göle döndü. Araçlar yolda kalırken, Sadık Ahmet, İlhami Ertem, 1. Murat Mahallesi’nde ekipler yağmur suyunun aktığı yerlerde yolları kapattı. İki trafoda meydana gelen arıza nedeniyle kentin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Yağmur suyunun etkili olduğu Kaleiçi semtinde bir çok evi su bastı. Edirne Belediyesi’ne bağlı ekipleri tıkanan logarları açmak için çalışma başlattı. 

sel-001.jpg

Kısa süreli yoğun bir yağışın ardından caddelerde sular biriktiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, "Aniden bastıran yağmurda bazı evleri su bastı, caddelerde yoğun sular birikintileri meydana geldi. Trafo arızası nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemedi. Şuanda sular çekilmeye başladı. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Çanakkale'de ağaçlar devrildi, işyerlerini su bastı!

Çanakkale'de gece yarısı şiddetli lodos ile birlikte aniden bastıran sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde birçok iş yerini su basarken, fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi.

devrilen_agac.jpg

Gece yarısı aniden bastıran sağanak yağış, lodosun da etkisiyle kent merkezinde yaşamı durma noktasına getirdi. Yarım saat süren yağış ardından cadde ve sokaklar göle döndü. 1 metre yüksekliği bulan yağmur suları nedeniyle İskele Meydanı, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi üzerindeki birçok işyerini su bastı. Şiddetli lodos nedeniyle bir ağaç devrilerek yolu trafiğe kapattı. Ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat süren çalışmaları ardından devrilen ağaç kaldırılarak yol tekrar trafiğe açıldı.

sel_b-001.jpg

İskele Meydanı'nda işyerleri su altında kalanlar kaldırım boyu yeterli ızgaraların bulunmaması nedeniyle Çanakkale Belediyesi'ne tepki gösterdi. Bir esnaf ise, İskele Meydanı üzerinden boğaza doğru yağmur sularının akması için bir kanal yapılması durumunda her yağmur ardından ortaya çıkan bu görüntünün ortadan kalacağını savundu. Ekiplerin İskele Meydanı ve kentin çeşitli noktalarında rögar kapaklarını temizlemesi ve yağmur sularının tahliye edilmesinin ardından kent merkezinde hayat normale döndü.