Anikya’dan, yerden duvara İznik Çinisi

Anikya İznik Çini, Yapı Fuarı’na geniş ürün yelpazesiyle katılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı sektöründeki yeniliklerin sergileneceği Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2010,

5 Mayıs tarihinde yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 9 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan fuara, ülkemizin yanı sıra, Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Afrika gibi dünyanın dört bir yanından iş dünyası bekleniyor. Fuar, sektördeki son yeniliklerin sergilenmesinin yanında, ikili iş görüşmelerinin yapılması açısından da büyük önem kazanıyor. 

Anikya İznik Çini, fuara geniş ürün yelpazesiyle katılıyor

Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2010’da, 7. salon, 7221 nolu standında geniş ürün yelpazesiyle yer alacak olan Anikya İznik Çini firması; Topkapı Sarayı’ndan alınan desenle hazırlanmış 1,5 m çapında İznik kuvars yer çinisini; yer çinisiyle kombin olarak desenlenmiş İznik çinisi hamam kurna alınlık panosunu; İznik çinisinde altın uygulamasını; çini ulama panolarını; kendinden aydınlatmalı ahşap çerçeveli İznik çinisi panolarını sergileyecek.

 ‘İznik Kuvars Yer Çinisi” ile Türk çini sanatında yeni bir sayfa açılıyor 

Anikya İznik Çini’nin; ilk defa Yapı Fuarı’nda tanıtacağı ve yaptırdığı uzun soluklu AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği ‘İznik kuvars yer çinisi” ile Türk Çini sanatında yeni bir sayfa açılıyor. 17. yüzyılda bilgi ve belge bırakmaksızın tamamen yok olan 1000 yıllık Türk çini sanatını, 400 yıl öncesinin tekniğiyle günümüze kazandıran Anikya İznik Çini, tarih boyunca duvarlarda kullanılan ve ilk defa yerde kullanılması için üretilen İznik yer çinisi ile çini sanatına dördüncü bir boyut kazandırıyor.

Duvar ve yer süslemesinde, desen ve malzeme bütünselliği sağlayacak İznik yer çinisiyle artık, mekanların zeminlerine de elle dekor yapılabilecek ve İznik çinisi renk ve desenleri yere de uygulanabilecek. Anikya İznik Çini’nin ortakları Nejla Anıl ve Sevinç Öztürk, bu sanata yeni bir uygulama alanı açmanın gururunu taşıyor.

Hedef, İznik çini sanatını geleceğe taşımak

İznik çinisinin kullanım alanlarını genişleterek, daha çok üretilmesi ve dünyaya yayılması için bir yandan çini sektöründe istihdam yaratan Anikya İznik Çini firmasının ortakları Nejla Anıl ve Sevinç Öztürk’ün en büyük hedefi; İznik Çini Sanatının geçmişte olduğu gibi bugün de, Türkiye’yi temsil eden en önemli sanat olarak kalmasını sağlamak ve Türkiye’nin tanıtımına kültürel ve sanatsal alanda katkıda bulunmaktır.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir