Anıtkabir'de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle vatandaşlar Anıtkabir'e akın etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir'e gelen vatandaşlar, yol boyunca çeşitli sloganlar attı, 10. Yıl ve İzmir marşlarını söyledi. Vatandaşlar, Atatürk'ün mozolesinin önünde dua okuyarak, mozoleye kırmızı, beyaz karanfiller ve güller bıraktı.     

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesini de ziyaret eden kalabalık nedeniyle müze önünde kuyruk oluştu.

Turistlerin de ziyaret ettiği Anıtkabir alanına, Ulu Önder Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışını anlatan, şahlanan at üzerindeki Atatürk'ü tasvir eden dev yağlı boya tablo konuldu. Vatandaşlar tablonun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Askerlerin nöbet değişimine de ilgi gösteren vatandaşlar, askerleri sık sık alkışladı.

17 yıl sonra ilk kez konser

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 17 yıl sonra ilk kez Anıtkabir'de konser verildi. 

 Anıtkabir'de Cumhuriyetin 75. kuruluş yıl dönümünde verilen konserden sonra ilk kez, piyano resitali ve türkülerden oluşan konser düzenlendi. 

Anıtkabir Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde düzenlenen konserde, Piyanist Gülsin Onay, Chopin, Mozart ve Adnan Saygun'un eserlerini icra etti. 

Tarık Tal'ın şefliğindeki TSK Armoni Mızıkası Komutanlığı Orkestrası ve opera sanatçıları Feryal Türkoğlu ve Hakan Aysev, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküleri söyledi. Dinleyiciler, dilek balonları uçurarak, türkülere eşlik etti.

rjytjy.jpg

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gözlerin çevrildiği yer olan Anıtkabir gece yarısına kadar ziyarete açık kaldı.

bhalon.jpg

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir