Ankara Tabip Odası domuz gribi konusunda uyardı

Ankara Tabip Odası, "Domuz Gribi"yle ilgili olgu sayısının dünyada giderek arttığını, bu noktada korunmanın öneminin daha iyi kavranması gerektiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara Tabip Odası, "Domuz Gribi"yle ilgili olgu sayısının dünyada giderek arttığını, bu noktada korunmanın öneminin daha iyi kavranması gerektiğini bildirdi.

Ankara Tabip Odası Halk Sağlığı Komisyonu'nundan yapılan açıklamada, 1 Temmuz itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 77 bin 201 olguya ulaşıldığı, bu olgulardan 332'sinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Türkiye'de aynı tarih itibarıyla 32 olgunun tespit edildiği ve ölüm yaşanmadığı kaydedilen açıklamada, "Dünyada olgu sayısı giderek artmaktadır. Bu noktada korunmanın önemi daha iyi kavranmalıdır" hususuna yer verildi.

Açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"-Öksürme ve hapşırma sırasında ağzın ve burnun bir mendil ile kapatılması, mendilin kullanım sonrası çöpe atılması,

-Öksürdükten ve hapşırdıktan sonra ellerin bol sabun ve suyla yıkanması (alkol içeren el yıkama antiseptikleri de etkilidir),

-Kirli ellerle gözlere, buruna ve ağza dokunulmaması,

-Domuz gribine yakalanılırsa belirtilerin başlamasından 7 gün sonrasına ya da belirtilerinizin tamamen geçmesinden bir gün sonrasına kadar evde istirahat edilmesi (38 derece ve daha üzeri ateş ile birlikte baş ağrısı, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı, üşüme, titreme, yorgunluk duygusu, kusma, ishal belirtilerinden herhangi birisi görüldüğünde mutlaka hekime başvurulmalıdır),

-Bulunulan ortamların sık sık havalandırılması, domuz gribinden korunmak için toplumda bilgi düzeyinin artırılması, bilgilerin doğru kullanılması önem taşımaktadır."