Ankara uyuma, 'Behzat Ç.'ne sahip çık!

Hayat ile problemleri olan cinayet masası polislerinin hikayesinin anlatıldığı Ankara polisiyesi Behzat Ç.'nin dün geceki bölümü, sevenleri tarafından "Behzat'a uzanan eller kırılsın" sloganıyla Kızılay'da topluca izlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ANKARA - 'Behzat Ç.' dizisi sevenleri Başkent'in merkezi Kızılay'da bir araya gelerek dizinin bu haftaki bölümünü izledi. Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan kalabalık grup, Çankaya Belediyesi'nin kurduğu dev ekranda diziyi kaldırımlara oturarak izledi. Etkinliğe katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, halkın ilgi gösterdiği kültür sanat etkinlikleri arasında 'Behzat Ç.'nin çok özel bir yer tuttuğunu ifade ederek, dizinin yarattığı sevgi ortamının değerli olduğunu söyledi.


Ankara polisiyesi Behzat Ç.'nin dün geceki bölümü, sevenleri tarafından "Behzat'a uzanan eller kırılsın" sloganıyla Kızılay'da topluca izlendi.

Tanık, şöyle devam etti: "Halkın içinden, halkın nabzını tutan bir dizi olduğunu düşünüyorum. 'Behzat Ç.' ile ilgili son günlerde yaşanan çeşitli polemikleri kayda değer bulmuyorum. Asıl olan vatandaşın ilgisi ve sahiplenmesidir. Onu da her yerde görüyoruz. Yurttaşın her yerde ilgiyle izlediği bir dizi ve görsel sanat şöleni. Her şeyin ötesinde bir Ankara polisiyesi. Ankara'ya sahip çıkmak adına Ankara polisiyesine sahip çıkmak gerektiğini de düşünüyorum."

seyirci.jpg

Etkinliğin düzenleyicilerinden Raşit Ünver de MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen tarafından diziye ilişkin 3 kez Meclis'e önerge sunulduğunu hatırlattı. Ünver, "Biz de internet üzerinden kitlelere ulaşmaya çalıştık. Amacımız dizinin sevenleri olarak sessiz bir tepki göstermek" diye konuştu.

'Behzat Ç.' sevenleri, dizinin reklam aralarında "Behzat'a uzanan eller kırılsın", "Ankara uyuma, 'Behzat Ç.'ne sahip çık" sloganları da attı.

Ç.'nin sırrı nedir?

Kızının ölümü sonrasında hayatla ilgili tercihlerini sorgulayan bir cinayet büro başkomserinin hikayesini anlatan dizi, gerçekçi diyalogları, iyi oyunculuk ve Ankara teması ile diğer dizilerden sıyrılarak kendine büyük olmayan ama tutkulu bir seyirci kitlesi edinmiş durumda. Behzat boşanmış, tek tutkusu Gençlerbirliği olan mutsuz bir adamdır. Ekibindeki Harun, içten, ölçüsüz, sert mizaçlı ancak neşeli bir komiserdir. Bulunmazları bulan adamı "Hayalet" ile "koklayarak" cinayet bulan içine dönük "Akbaba" ile dört kişilik ekip Ankara'da her gün yaşanan cinayetleri çözerken kendi problemlerine çözüm üretemezler.

Küfür kullanımından kaçınmayan, mekanlarında estetik yerine gerçekçilik kaygısı taşıyan ve tiyatroculardan oluşan oyuncu kadrosu ile sıradışı bir yapım olan Behzat Ç.'nin başrolünde deneyimli oyuncu Erdal Beşikçioğlu oynuyor. 2. sezonunu haziran sonunda tamamlayacak diziyi senarist Ercan Mehmet Erdem yazıyor. Emrah Serbes'in aynı adlı kitabından yola çıkarak oluşturulan dizi geçtiğimiz yıl süpriz finali ile hayran kitlesini büyük şaşkınlığa sürüklemişti.

Behzat Ç.'nin soyadının ne olduğu ise bilinmiyor. Kitabın yazarı ile dizinin senaristi de bu sırrı sonuna kadar açıklamayacaklarını söylüyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir