Ankara'da 'paralel yapı' operasyonu

Ankara Emniyeti, yasa dışı dinlemelerle ilgili emniyete yönelik operasyon başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen İstihbarat Dairesi eski Başkanı Altıparmak,"Yaptığımız işlemlerden asla soruşturmaya konu edilecek hiçbir yanlışım yoktur" ded

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak emniyetteki "paralel yapı"ya yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında bazı adreslerde arama yapılıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğünce yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile Terörle Mücadele'den sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da gözaltı listesinde yer aldığı öğrenildi. 

"Soruşturmaya konu edilecek hiçbir yanlışım yoktur"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, "Bizim attığımız imzalarda, yaptığımız işlemlerden asla ve asla şahsım olarak soruşturmaya konu edilecek hiçbir yanlışım yoktur" iddiasında bulundu. 

Altıparmak, teslim olmak için geldiği Ankara Emniyet Müdürlüğüne girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, meslekten 22 Ağustos'ta emekli olduğunu belirtti. 

Görevde olduğu sürece hiçbir ceza almadığını, çalışmalarından dolayı sürekli taktir ve taltif edildiğini anlatan Altıparmak, "Ancak ne olduysa 17-25 Aralık operasyonundan sonra oldu. 17-25 Aralık operasyonuyla Ömer Altıparmak'ın hiçbir alakası yok" ifadelerini kullandı. 

Söz konusu tarihlerden sonra adının çeşitli soruşturmalara konu edildiğini dile getiren Altıparmak, "Bizim attığımız imzalarda, yaptığımız işlemlerden asla ve asla şahsım olarak soruşturmaya konu edilecek hiçbir yanlışım yoktur" görüşünü savundu. Altıparmak, hem bu dünyada hem de ahirette her türlü hesabı vermeye hazır olduğunu söyledi. 

Altıparmak, görevi süresince ülkesi için her türlü şeyi göze alarak çalıştığını anlattı. 

Ömer Altıparmak, açıklamasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim oldu. 

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne ellerinde Türk bayrağı olan bir grup, gözaltına alınanlara destek vermek için geldi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir