Ankara'da gündem Köşk

Ankara'da gündem 10 Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi. Meclis'te, CHP, MHP ve HDP cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda bazı görüşmelerde bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'nın bugün en önemli gündemi 10 Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Meclis'te, grubu bulunan 4 siyasi parti, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda bazı görüşmelerde bulunacak. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, Afyonkarahisar’da yapılan 22. olağan istişare toplantısında masaya yatıran AK Parti'de Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün bir görüşme yapacak. 

Görüşmede, öncelikli gündem Köşk seçimleri olacak. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’ın yapacağı görüşmede cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir kararın alınabileceği belirtiliyor. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayını 29 Mayıs’ta İstanbul’un Fethinin 561’inci yıl dönümü gibi anlamlı bir günde açıklayabileceği de konuşulanlar arasında. 

CHP cumhurbaşkanı adayı için toplanıyor

CHP Grubu, cumhurbaşkanı adayını masaya yatırmak üzere saat 10.00’da TBMM’de basına kapalı toplanıyor. CHP lideri toplantıda milletvekillerinin cumhurbaşkanı adayı konusundaki görüşlerini alacak. Milletvekilleri “cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusunun yer aldığı anket formunu dolduracak. Vekiller cumhurbaşkanı adayı olarak bir ya da birkaç isim yazacak. Kılıçdaroğlu ayrıca bazı görüşmeler de gerçekleştirecek. CHP lideri, beraberindeki genel başkan yardımcıları ile saat 12.00’de TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret edecek. 

MHP Çankaya Köşküne çıkacak

Köşk seçimleri öncesi, “ortak aday” arayışına giren ve seçim turuna başlayan MHP, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer görüşmelerinin ardından bugün de Köşk'e çıkacak. Genel Başkan Devlet Bahçeli, seçimlere ilişkin Cumhurbaşkanı Gül ile fikir alışverişinde bulunacak. 

HDP STK’lar ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı seçim turlarına çıkan son parti Halkların Demokratik Partisi. HDP'li Sebahat Tuncel’in kendi adayımızı çıkaracağız açıklamasının ardından parti sivil toplum örgütleri ile görüşmelere başlayacak. Milletvekillerinin yer aldığı heyet, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sivil toplum örgütleri ile fikir alışverişinde bulunacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir