Ankara'da müdahale var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Kızılay Meydanı'nda gösteri düzenleyen gruplar, polisin müdahalesi ve yağmurun etkisiyle ara sokaklara dağıldı. Olaylarda 9 kişi gözaltına alındı.

İş ve ücret güvencesi talebiyle iki günlük uyarı grevi başlatan KESK ve DİSK üyeleri de Kolej Meydanı'ndan Kızılay Meydanı'na yürüyüp, göstericilere katıldı. Başbakanlık çevresinde önlem alan polis, meydanı göstericilere açtı. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çeşitli flamalar bulunan kalabalık hükümet aleyhine sloganlar attı. Bazı kişiler göstericilere kandil simidi, meyve suyu ve çiçek dağıttı.

Akşam saatlerinde göstericiler arasından saldırı hazırlığında bulunanlar olduğunu anons eden güvenlik güçleri, Güven Park ve çevresinin boşaltılmasını istedi. Uyarıların ardından, kalabalıktan bazı kişiler polise sapanla taş attı. Müdahale üzerine göstericiler, GMK Bulvarı Ziya Gökalp Caddesi ve Sıhhiye yönüne doğru çeklidi. Polis göstericilere ara sokaklarda da müdahaleyi sürdürdü.

Atılan gazdan çok sayıda gösterici ve vatandaş etkilendi. Atılan cisimlerin isabet ettiği polis ve göstericilerden yaralananlar ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Ara sokaklarda da bir süre polisle çatışan göstericiler, yağmurun da yağmasıyla daha sonra dağıldı.

Olaylarda 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.