Ankara'da oto galerileri taşınıyor

Şehir içindeki oto galerileri, Gölbaşı Konya Yolu'nda yapılacak 800 iş yerinin bulunduğu tesise taşınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen proje kapsamında şehir içindeki oto galerileri, Gölbaşı Konya Yolu'nda yapılacak 800 iş yerinin bulunduğu tesise taşınacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin "Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Taşıt Market ve Lojistik Destek Kompleksi Projesi" kapsamında, başkentte faaliyet gösteren oto galerilerini Gölbaşı Konya Yolu'nda tek bir çatı altında toplayacak tesisin yol asfaltlama çalışması töreni, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılımıyla yapıldı.

Ankara'da tüm oto galerilerinin, altyapı çalışması başlayan tesise toplanacağını, Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 2,5 milyon metrekarelik alanı kamulaştırdığını belirten Gökçek, planın yapılmasından sonra söz konusu alanın daha da küçüldüğünü dile getirdi.

Başkente özellikle LPG'li otomobillerin apartman altlarındaki galerilerde bulunması nedeniyle vatandaşların şikayetçi olduğunu ifade eden Gökçek, bu konuda İçişleri Bakanı Beşir Atalay başta olmak üzere devlet yetkililerinin de kent merkezindeki oto galerilerinin dışarıya çıkarılması konusunda ısrarlarının bulunduğunu anlattı.

En geç bir ayda kat karşılığındaki ihalenin yapılacağını belirten Gökçek, şu bilgileri verdi:

"Oto ve minibüs galerileri bir arada olacak. İlk olarak 350 adet galeri yapılacak. Daha sonra 350 daha yapılarak 700 kapasiteye ulaşılacak. Ayrıca tır, kamyon, otobüs gibi büyük araçların satılacağı 100 adet galeri yapılacak. Ankara'daki ikinci el açık oto pazarı buraya gelecek. Artık tüm satışlar hafta sonlarında burada yapılacak. Ayrıca tır parkı yapacağız. Bu şekilde Ankara'da tırların park etmesi, otobüslerin, kamyonların park etmesi sağlanacak. Burada günlük park yapılabilecek. Lojistik destek olarak oto galerileri ve park yerlerinin olması dolasıyla tamir yerleri de olması gerekiyor. Tamir yerlerinin bulunduğu bölüm olacak. Tüm bunların gelmesiyle buraya otel de gerekiyor. Otel olacak. Banka, iş merkezleri, restoranlar gibi işletmeler de zamanla buraya gelecek. Karayolları'ndan gerekli izni aldıktan sonra Mevlana Kapı denilen proje yapılacak. Yolun üstünde de bir lokanta yapılacak. Burası açıldıktan sonra Türkiye'nin merkezi olacak."

İkinci El Serbest Bölge'den Afrika'ya satış yapılacak

Oto galericilerinin de çok istediği "İkinci El Serbest Bölge" çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Gökçek, "İkinci El Serbest Bölge'nin anlamı şöyle: Örneğin, Avrupa'daki ikinci el alınan araç, serbest bölgeye getirilecek, yurt içine bırakılmayacak ama Ankara üzerinden transit satış yapılacak. Mesela, Afrika'ya satış yapılacak. Burası Ankara'nın can damarı haline gelecek. Ankara için ekonomik anlamda önemli neticeler alınacak. Bundan sonra araç almak isteyenler başka bir yere gitmeden buraya gelecek" dedi.

Gökçek, tesisin faaliyete geçmesinin ardından galerilerin fiyatının artacağını, Türkiye'nin oto merkezi, büyük araçlar haline geleceğini belirtti.

Tesisin ihalesinin gelecek ay yapılacağını ve bu tarihten itibaren beş ay süre vereceklerini dile getiren Gökçek, tesisteki yapıların prefabrike olması nedeniyle beş ayda yetişebileceğini kaydetti.

Gökçek, kanalizasyon, yol, kaldırım, aydınlatma gibi altyapı olarak Büyükşehir Belediyesi olarak gereken desteği vereceklerini, projeyi alan müteahhittin de kendisine ait bölümlerde iş yerleri ve galeri yapacağını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir