Antalya - Konya Karayolu kar nedeniyle kapandı!

Antalya- Konya Karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Akşam saatlerinde yol kontrollü olarak tekrar trafiğe açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nisan ayında baharın gelmesini beklerken bir anda düşen hava sıcaklıkları Türkiye genelinde şaşkınlık yarattı. İstanbul'da dün ve bugün dolu yağdı, Ankara son 24 saattir karla karışık yağmurun etkisiyle beyaza büründü. Antalya- Konya karayolu Alacabel Mevkii'nde ise etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Akseki ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, fırtına, tipi ve buzlanma nedeniyle bu sabah kapanan Akseki-Seydişehir karayolunda, ulaşım yeniden sağlanmaya başladı. 

Buzlanma nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı

Akseki Bölge Trafik ekipleri, yüksek tonajlı araçların geçişine izin vermeyerek, araç sürücülerini dinlenme tesislerine yönlendirdi.

Kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlar Karayolları ekiplerince kurtarıldı.

Akseki ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, bölgede ulaşımı olumsuz etkiledi. Akseki-Seydişehir karayolu 1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde kar, tipi ve fırtına nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman sıfıra kadar düştü. Buzlanma nedeniyle bazı araçların yolda kaldığı öğrenildi.

Trafiğe kapanan Alacabel mevkisinde ekipler, yolda kalan araçları kurtarma çalışması başlattı.

Akseki Bölge Trafik ekipleri, Akseki Kavşağı'ndan itibaren araçların geçişine izin vermedi. Sürücüler, dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Alacabel mevkisinde kar kalınlığının 10 santimetre civarında olduğu bildirildi.