Antalya'da ilaçlama uçağı düştü: 2 ölü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, Antalya'da ormanlık alana 2 kişilik microlight tipi bir uçağın düştüğünü bildirdi.

Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan bilgiye göre, Lara-Kundu bölgesindeki ormanlık alana 2 kişilik microlight tipinde uçak düştüğünü ifade etti.
Uçağın Antalya Havalimanı'ndan kalkmadığını belirten Serdar, "Arazide kullanıldığı için özel alanlardan kalkabilen bir uçak. Uçağın Lara-Kundu arasında ormanlık alana düştüğü yönünde bilgi aldık" dedi.
 
Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, ormanlık alana düşen 2 kişilik microlight tipi bir uçaktaki 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi
Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, yaptığı açıklamada, Lara-Kundu bölgesindeki ormanlık alana düşen 2 kişilik microlight tipi uçağın bir otelin gezi planörü olduğunu söyledi.
Kazada ilk belirlemelere göre pilot olan soyadı henüz öğrenilemeyen 50 yaşlarında Mustafa isimli kişi ile yolcu olarak bulunan yine 50 yaşlarındaki Alman uyruklu Nark Parris'in hayatını kaybettiğini ifade eden Kurdoğlu, uçakta bulunan bu kişilerin yanarak öldüklerini bildirdi.
Kurdoğlu, bölgede itfaiye, jandarma ve sağlık ekiplerinin çalışma yürüttüğünü kaydetti.