Antalya'da orman yangını sürüyor

Yangın nedeniyle Antalya'da 10 bin hektarlık ormanlık alan yitirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Antalya'nın Serik ve Manavgat ilçelerinin köylerinde etkili olan orman yangını devam ediyor.

Antalya'nın Serik ilçesinde 31 Temmuzda başlayan, Serik ve Manavgat ilçelerinde çok sayıda köyü etkisi altına alan yangın, halen kontrol altına alınamadı.

Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, yangın söndürme çalışmalarına gece boyunca devam ettiklerini, ancak yangının halen 2-3 ayrı noktada devam ettiğini belirtti.

Türedi, ''Rüzgarın hızına bağlı olarak yangın büyüme riski gösteriyor. Şu anda tehlikenin geçtiğini söyleyemeyiz. Serik Akbaş köyü Etler mevkisi ile Manavgat Taşağıl'daki iki mahallede yangın devam ediyor'' dedi.

Yangında Taşağıl'a bağlı Kaymaz mahallesindeki bazı rafting tesisleri, evler, seralar, ahırlar ve meyve bahçelerinin de zarar gördüğü bildirildi.

Yangının kimi noktalarda kontrollü, kimi noktalarda da kontrolsüz bir biçimde sürdüğünü belirten Türedi, ''Yangın çok büyük olsa da, tek tesellimiz şu ana kadar ölü ve yaralı olmaması'' dedi.

10 bin hektarlık ormanlık alan yitirildi

Manavgat ve Serik ilçelerinin köylerinde etkili bir biçimde süren orman yangınında, 10 bin hektarın üzerinde ormanlık alanın yitirildiği bildirildi.

Manavgat'ın Taşağıl beldesi Sağırin, Karaevli, Karabük ve Çakış köylerinin yangından etkilenmemesi için de çalışmalar sürüyor.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 10 bin hektarın üzerinde ormanlık alanın yitirildiği yangın nedeniyle Sağırin köyünde evlerin boşaltılması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Yangın, Beşkonak Vadisi'nde etkili bir biçimde sürüyor.

Bakan Eroğlu Antalya'ya gidecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Antalya'nın Serik ilçesinde dün başlayan orman yangınını yerinde incelemek ve söndürme çalışmalarını koordine etmek üzere bugün Antalya'ya gidecek.