AON ile Hewitt Associates birleşmesi tamamlandı

Birleşmenin sonucunda dünyanın önde gelen insan sermayesi çözümleri şirketi AON Hewitt faaliyetine başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sigorta devi Aon Corporation, dünya çapında insan kaynakları alanında servis sağlayan Hewitt Associates ile birleşme sürecini tamamladı.

Birleşmenin sonucunda dünyanın önde gelen insan sermayesi çözümleri şirketi AON Hewitt faaliyetine başladı. İnsan faktörünün küresel ekonomi açısından taşıdığı önemin bilinciyle yola çıkan AON Hewitt sektöre birçok yenilik getirmesi bekleniyor.

Yapılan açıklamaya göre, insan sermayesi alanında danışmanlık ve outsourcing hizmeti veren AON Hewitt 29.000 çalışan ile 90’ı aşkın ülkede faaliyet gösteriyor. 4,3 milyar dolar  bileşik kazanç elde eden AON Hewitt günümüzde kurumların karşı karşıya kaldıkları en zorlu ve karmaşık insan sorunlarını çözmek için ulaşabileceği kaynak, deneyim ve global erişim fırsatları sayesinde dünyada insan sermayesi, danışmanlık ve dış kaynak kullanımı (outsourcing) alanında önemli bir yere sahip bulunuyor.

AON Başkanı ve CEO’su Greg Case, bu birleşme sürecinin tamamlanması ile beraber, AON’un tarihinde önemli bir kilometre taşına daha imza attıklarını ve bu birleşmenin insan sermayesi alanında yeni standartlar oluşturabilecek ve sektörde yeni bir çağ açabilecek bir olay olduğunu ifade etti. "Aon Hewitt ile ürün ve hizmet olgusunun, günümüzün global iktisadi riski ile insanların karşı karşıya kaldıkları en önemli iki konu olduğunun bilincinde olarak, müşterilerimize yenilikçi ürün ve hizmetlerden oluşan çok daha geniş kapsamlı portföyümüzü sunacağız." dedi.

AON - Hewitt birleşmesinin Türkiye'ye İK alanında da bir dinamizm getireceğini belirten AON Benfield CEO'su Servet Gürkan ise "Faaliyet gösterdiğimiz her alanda kuruluşlara yenilikçi çözüm ve anlayışlar sunarak global sektörde öncü konumumuzu daha da güçlendiriyoruz. Her geçen gün müşterilerimize iyi hizmet sunma amacımızı aynı şekilde koruyoruz. Müşterilerimiz, AON'un gerçek bir iş ortağı olarak, müşterilere en zorlu sorunlarında yardımcı olarak hizmet verme konusunda yeterli deneyim ve birikime sahip olduğuna güvenebilirler" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir