Arabalı vapur faciasında 15 yıl hapis istemi

Sirkeci’de arabalı vapurdan düşen otomobilde hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren’in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede şüphelilerin 15 yıla kadar hapsi istendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eminönü'de, arabalı vapura binen otomobilin denize düşmesi sonucu biri çocuk 2 kişinin öldüğü olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, gemi kaptanın da aralarında bulunduğu 3 şüphelinin, ayrı ayrı 3 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Sirkeci'de 15 Mart'ta "Sadabat" isimli arabalı vapura son araç olarak binen Ebru Güleren Yılmaz'ın kullandığı otomobilin, kapak üzerinden denize düşmesi sonucu 5 yaşındaki kızı Ece Su ve 65 yaşındaki annesi Şaziye Güleren'in hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

5 sayfalık iddianame hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek'in hazırladığı 5 sayfalık iddianamede, gemi kaptanı Erkan Atalay İm, çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar'ın, ''Taksirle ölüme neden olma'' suçundan 3'er yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yakalama kararı çıkarılması istendi

Ayrıca iddianamede tam kusurlu bulunan şüpheli gemi kaptanı Erkan Atalay İm hakkında yakalama kararı çıkarılması istendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir