Arabalı vapurdan otomobil düştü: 1 ölü

Sirkeci'de arabalı vapura alınan son araç kapak üzerindeyken denize düştü. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3 yaşındaki Ece Su Yılmaz hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Sirkeci'de arabalı vapura alınan son araç kapak üzerindeyken bilinmeyen nedenle denize düştü. Araçta bulunan 4 kişiden, 3 yaşındaki Ece Su hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay 15.00 sıralarında Sirkeci Arabalı Vapur İskelesi’nde meydana geldi. Sirkeci Harem seferini yapmaya hazırlanan "Sadabat" isimli vapura arabalar yüklendi. 

Gemi hareket ettikten hemen sonra kapakta bulunan bir araç denize düştü Araçta bulunan 4 kişiden ikisi kendi çabasıyla çıkmayı başarırken araçta kalan biri çocuk olmak üzere iki kişi yaklaşık 20 dakika sonra çıkartılarak hastaneye sevk edildi.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3 yaşındaki Ece Su Yılmaz hayatını kaybetti.

Soruşturma başlatıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sirkeci-Harem seferini yaparken denize düşen otomobille ilgili idari soruşturma yapmak üzere inceleme ekibi görevlendirdi.

Sabah saatlerinde İstanbul'a gelen ekip, liman başkanlığında başta Sadabat isimli arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm olmak üzere, ilgili personelin ifadesini almaya başladı.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturma yürütüyor.

Kaptan ifade verecek

Gözetim altında tutulan kaptanın ifadesine başvurulmak amacıyla bugün savcılığa çıkartılması bekleniyor.

Çok tecrübeli bir kaptan olan Erkan Atalay' İm'in aynı zamanda İDO Kaptan ve Başmühendisleri Derneği Başkanı olduğu öğrenildi.