Araç alırken dolandırılmayın

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç, vatandaşların ikinci el araç satın alırken kapora isteyenlere karşı dikkatli olmalarını istedi. Erkoç, "Dolandırıcılar, vatandaşa bir hesap numarası veriyor ve aslında hiç olmayan araç için kapora yatırmalarını istiyor. Vatandaş da ucuz bulduğu aracı kaçırmamak için kaporasını yatırıyor ama ondan sonra ne ilan kalıyor ne de satıcı" dedi.

Erkoç, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ikinci el otomotiv satışlarında da hareketlenme başladığını ifade etti.
Yaz aylarında vatandaşların özellikle tatil bölgelerine gittiklerini kaydeden Erkoç, "Genellikle otobüsle tatil yapmak istemiyorlar. Dolayısıyla otomobile olan talep de artıyor" ifadesini kullandı.
Vatandaşlara ikinci el otomobil alırken dolandırılmamaları için bazı ipuçları da veren Erkoç, şöyle konuştu:

"Öncelikle neye ihtiyacınız var, onu tespit etmelisiniz. Aracında öncelikle gücü ön planda tutanların büyük motorlu araçlara, geniş ailelerin ise daha geniş araçlara bakmasını tavsiye ediyoruz. İhtiyacınızı tespit ettikten sonra da öncelikle aracın kilometresi ve bakımları da önemli. Yüksek kilometreli araçlar kullanıma bağlı olarak zamanla bazı bakım masrafları çıkabiliyor. Bu noktada da aracın bakımları önem kazanıyor. Bakımları sürekli olarak düzenli yapılmış, orjinal bakım malzemeleri kullanılmış araçlar sürücülerini daha az üzer."
Vatandaşların beğendikleri araçları almadan önce kullanarak, test etmeleri gerektiğine de dikkati çeken Erkoç, aracın dış görünümü kadar mekanik parçalarının da önemli olduğunu, bu nedenle gerekirse aracın uzman yada usta tarafından da kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

"Kapora isteyenlere dikkat"

Erkoç, aracını satmak isteyenlerin, özellikle son dönemlerde internet üzerinden ilan verdiklerine dikkati çekerek, bazı kişilerin sahte ilanlar vererek vatandaşları dolandırdığını ifade etti. Vatandaşları bu konuda dikkatli davranmaları gerektiği uyarısında bulunan Erkoç, şöyle devam etti:
"Değeri 50 bin lira olan bir araç, internet üzerinden 35 bin liraya 'acil' diyerek satılığa çıkıyor. İlanı gören iyi niyetli vatandaşlarımız da hemen ilan sahibini arayarak, aracı almak istediğini ifade ediyor. Dolandırıcılar da, vatandaşa bir hesap numarası veriyor ve aslında hiç olmayan araç için kapora yatırmasını istiyor. Vatandaş da ucuz bulduğu aracı kaçırmamak için kaporasını yatırıyor ama ondan sonra ne ilan kalıyor ne de satıcı. Bu nedenle vatandaşlarımızın kapora isteyenlere karşı dikkatli olması gerekiyor."

Otonomi Projesi

Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük otomobil teşhir alanı "Otonomi"nin temelini geçtiğimiz günlerde attıklarını hatırlatan Erkoç, projenin kent içerisinde dağınık haldeki otomobil satış alanlarının tek merkezde toplanmasını amaçladığını ve proje içerisinde otomobil satış-servis hizmetleri, otel, noter, banka, otomobil test ve yaşam alanları yapmayı planladıklarını anımsattı.