Araç muayenesinde kilometreye dikkat!

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar, otomotiv alacakları uyardı. Çakar, araç muayenesinde kilometrenin bazen yanlış yazılabildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, araçların belli periyotlarda girmesi zorunlu tutulan muayenesinin ardından imzalanan kilometrenin yazılı olduğu belgede, kilometre bazen yanlış yazılabildiğini belirterek, "Araç sahiplerinin bu belgeyi çok iyi okuması lazım" dedi. 

Çakar, Türkiye'de egzoz emisyon ölçümü konusunda birçok firmanın yetki alabildiğini ifade ederek, bu yetkiye sahip en büyük kuruluşun aynı zamanda araç muayenesi için tek yetkili firma olan TÜVTÜRK olduğunu söyledi. 

Çakar, araçların belli periyotlarda girmesi zorunlu tutulan ve TÜVTÜRK tarafından yapılan muayenelerinde, kilometrelerinin yazılı olduğu belgenin araç sahiplerine imzalatıldığını anımsattı.  

Bu belgede, kilometrenin bazen yanlış yazıldığına dikkati çeken Çakar, "Araç sahiplerinin bu belgeyi çok iyi okuması lazım. Çünkü bazen kilometre yanlış yazılabiliyor. Bu durumda araç sahipleri mağdur oluyor" diye konuştu. 

Araçlarını satışa çıkaran kişilerin, bu durumu fark ettiğini söyleyen Çakar, bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını kaydetti. 

Böyle bir durumla karşılaşan araç sahiplerinin ilk olarak yaşadıkları sorunu anlatan dilekçeyi TÜVTÜRK'e onaylatmaları gerektiğini belirten Çakar, "Araç sahiplerinin bu mağduriyetlerini kanıtlayan belgeyle bu dilekçeyi Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğüne vermeleri gerekiyor. Daha sonra ilgili daire başkanlığının yapacağı incelemenin ardından durum düzeltiliyor" dedi. 

Çakar, kilometresi kayıtlara yanlış geçen aracın gerçek kilometresinin sistem üzerinde düzeltilmesi zaman aldığı için mağdur olunduğunu sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir