Aragones son yolculuğuna uğurlandı

Vefat eden İspanyol teknik direktör Aragones için cenaze töreni düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD  - Hayata gözlerini yuman İspanyol futbolunun önemli isimlerinden, eski futbolcu ve teknik direktör Luis Aragones (75) için cenaze töreni düzenlendi. 

İspanya'nın başkenti Madrid yakınlarındaki Alcobendas'ta, La Paz mezarlığına defnedilen Aragones için ailesinin talebiyle sade bir tören yapıldı. Cenaze törenine milli takımda oynayan Barcelonalı futbolculardan Xavi Hernandez, Cesc Fabregas, Andres Iniesta ve Carles Puyol ile 2008 Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı giyen ve şu anda Deportivo'da oynayan Carlos Marchena'nın yanı sıra Real Madrid, Valencia, Getafe, Valencia kulüplerinin başkanları, Malaga Teknik Direktörü Bernd Schuster ve birçok eski futbolcu ile teknik adam katıldı. 

Bu arada Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, "Büyük bir sporcuydu. İspanya'nın sahip olduğu en büyük sporcularından biriydi" dediği Luis Aragones'in adının, Madrid'deki bir sokağa verilmesi için belediye meclisine teklif sunacağını açıkladı. Ayrıca, Aragones'in futbolcu ve teknik direktör olarak kariyerinin en önemli dönemlerini yaşadığı ve taraftarı olduğu Atletico Madrid'in yeni kulüp merkezine de Aragones'in adının verileceği bildirildi. İspanyol spor gazetelerinden Marca da Aragones adına özel bir ödül vermeye başlayacağını duyurdu. 

Öte yandan İspanyol futbolunun son dönemlerdeki en önemli isimlerden Real Madrid'in eski futbolcusu Raul Gonzalez de Aragones için  "Olağanüstü bir teknik direktördü" ifadesini kullandı. Kendisini 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kadroya almayarak, İspanya Milli Takımı'ndaki dönemini sonlandıran Aragones'e çok büyük saygı duyduğunu belirten Raul, Aragones'in, futbol dünyasının büyük referanslarından biri olarak tarihe geçeceğini belirtti. 

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ise sosyal medya aracılığıyla gönderdiği yazıda, "Luis'i tanıma fırsatını yakalayamadım ama futbol dünyası çok önemli birini kaybetti" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir