Aramalarda 5 kilo C4 bulundu

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 117 ilde 123 adres arandı 49 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. İkitelli'de yapılan aramalarda ise toprağa gömülü halde 4 parça 5 kilo C4 patlayıcı bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - KCK operasyonu kapsamında 17 ilde 123 adres arandı 49 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin Başakşehir'de yaptıkları aramalarda toprağa gömülü halde 4 parça 5 kilo C4 patlayıcı bulundu.
KCK soruşturması çerçevesinde sabah saatlerinde başlayan operasyonlarda aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 17 ilde 123 ayrı adreste arama yapıldı, 33 kişi gözaltına alındı
Öte yandan, operasyon kapsamında, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın kaldığı Çankaya'da bulanan ve bir akrabasına ait olduğu belirtilen evde de arama yapıldı. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, operasyon kapsamında Leyla Zana ile 11 BDP'linin evlerinde arama yapıldığı iddia edildi.
Operasyon kapsamında Zana’nın yanı sıra, DEHAP eski Genel Başkanı ve BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski milletvekili Fatma Kurtalan evinde de arama yapılıyor. Polisin DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve BDP eski Van Milletvekili Fatma Kurtulan gözaltına aldığı ifade edildi. 
KESK'te arama
KCK operasyonu kapsamında KESK Genel Merkezi'nde arama başlatıldı. Konfederasyonda uzman olarak görev yapan İsmet Aslan sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Ayrıca Aslan'ın  kullandığı bilgisayarın imajı alındı. 
5 kilo patlayıcı ele geçirildi
İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen bir operasyon kapsamında gözaltına alınan kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda Başakşehir'de yapılan aramada, yaklaşık 5 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi.
Terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlükleri ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda olduğu ve bomba eğitimi aldığı bildirilen bir kişi gözaltına alındı.
Bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda, Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın otoparkının yanında bulunan ağaçlık alanda dedektörler kullanılarak arama ve kazı çalışmaları yapıldı.
Emniyet birimleri, çalışmalar sonucunda 4 paket halinde yaklaşık 5 kilogram C4 plastik patlayıcı ele geçirdi.
17 ilde 123 adrese baskın
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, İstanbul'un da aralarında olduğu 17 ilde düzenlenen PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Fikret Seçen, operasyona ilişkin şu bilgileri verdi:
"Bazı internet siteleriyle görsel basında yer alan haberlerde, Cumhuriyet Başsavcılığımızca (CMK'nın 250. maddesiyle yetkili) PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında milletvekili Leyla Zana'nın Ankara ilinde bulunan ikametgahında arama yapıldığı yönünde gerçeğe aykırı bilgilere yer verilmesi nedeniyle bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2010/521 sayılı dosyasında PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 49 şüpheli şahıstan 33'ü yakalanarak gözaltına alınmış, bu çerçevede 17 ilde toplam 123 adreste arama yapılmıştır.
Leyla Zana'nın evini aramadık
Bu soruşturma kapsamında milletvekili Leyla Zana'nın adreslerinde arama yapılmasına dair herhangi bir karar alınmadığı, arama yapılan adresin şüpheli şahıslardan C.Y'ye ait olduğu, bu adresin adı geçen milletvekiliyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı tespit edilmiş, bu husus resmi kayıtlar ve arama yapılan apartmandaki yöneticinin beyanlarıyla da teyit edilmiştir."
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın evinin arandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığının anlaşıldığını belirtti.
Benim zaten şahsi evim yok
Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyona ilişkin, kendisinin şahsi evinin bulunmadığını, evlerinin kira olduğunu söyledi.
Brüksel'e giden Zana, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, evinin arandığını yeni öğrendiğini belirterek, "Benim zaten şahsi evim yoktur. Hepsi kiradır. Ankara'da aranan evde de kiracıyım, arasınlar" dedi.
Diyarbakır'da 31 adres arandı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Karaca yaptığı yazılı açıklamada "Diyarbakır'da 18'i ikamet olmak üzere toplam 31 adreste arama yapılarak, suç ve suç unsuru oluşturan deliller ile iletişim ve bilişim araçlarına el konulup, 3 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.
Silopi'de KCK operasyonu
Şırnak Silopi'deki KCK operasyonunda gözaltına alınan 21 kişiden 19'u tutuklandı.
Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 3 gün önce Silopi ilçesinde yasa dışı KCK'nın ''kent meclisi'' yapılanmasında faaliyet gösteren şahıslara yönelik 22 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda gözaltına alınan 21 kişi, polisteki sorgularının ardından Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı.
Savcılıktaki ifade işlemininden sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan 19'u tutuklandı, 2 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu konularda ilginizi çekebilir