”Arçelik sektörde iddialı büyüme politikası izliyor”

Arçelik Genel Müdürü Çakıroğlu, "Pazardaki beyaz eşya piyasasını yakından takip ediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Gurubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Arçelik, sektöründe iddialı bir büyüme politikası izliyor" dedi.

Çakıroğlu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Arçelik bayilerini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki Çayırova tesislerinin hem alan hem de tesis büyüklüğü bakımından kendileri için çok önemli olduğunu ve dolayısıyla tesisin işleyişinin de son derece iyi düzeyde seyrettiğini belirterek, bu nedenle tesisi taşımayı düşünmediklerini kaydetti.

Çerkezköy'de bulunan fabrikalarında da motor ve kurutucu ağırlıklı üretim yapıldığını ifade eden Çakıroğlu, şunları kaydetti:

"Buradaki işletmemizin üretimi gün geçtikçe artıyor. Arçelik, her zaman büyüme hedefiyle çalışan bir firma. Türkiye'deki ve uluslararası pazardaki beyaz eşya piyasasını yakından takip ediyoruz. Arçelik marka ve ürünleri ile dünya pazarında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etme konusunda öncü şirketlerden bir tanesi."

Türkiye'nin ekonomik performansı

Türkiye'nin yılın ilk yarısındaki performansıyla dünyanın bir çok ülkesinin önüne geçtiğini belirten Çakıroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye için, 2011 yılının geçen yıla oranla çok daha iyi geçeceğini düşünüyoruz. 2011, geçen yıla oranla daha hareketli ve piyasa daha iyi olacak diye düşünüyoruz. Sektörümüzde iddialı bir büyüme politikası izliyoruz. Her geçen gün daha da genişleyerek büyümeye devam ediyoruz. Türkiye, yılın ilk yarısındaki performansıyla dünyanın bir çok ülkesinin önüne geçti."

Bu konularda ilginizi çekebilir