Arif Doğan hayatını kaybetti

Ergenekon davasında 47 yıl hapse mahkum olan JİTEM'in kurucusu Emekli Albay Arif Doğan hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emekli Jandarma Albay Arif Doğan bu sabah tedavi gördüğü GATA'DA hayatını kaybetti. Doğan, yarın öğlen namazına mütakip kılınacak cenaze namazının ardından Düzce'de defnedilecek.

2013'te Ergenekon Davası'ndan 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Doğan, sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak adli kontrol uygulaması şartları kapsamında tahliye edilmişti.

Doğan, Eski Jandarma Genel Komutanı Org. Gen. Eşref Bitlis'in ölümüne neden olan uçak kazasının bir suikast olduğunu ve kendisinin organize ettiğini öne sürmüştü. 

Arif Doğan kimdir?
 
Emekli Jandarma Albay Arif Doğan 1945 yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Kırıkhan'da, liseyi Antakya'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken, okuldan ayrılıp Harp Okulu'na girdi. 1967 yılında asteğmen olarak mezun olan Doğan, 1968'de teğmen oldu. 1971 yılında Trabzon gizli istihbarat amirliğine tayin oldu, 1983 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevliyken Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı kurdu ve 8 yıl başkanlık etti. Doğan, 1998 yılında DYP'den milletvekili adayı oldu ancak kazanamadı. 3 çocuk babasıdır
 
14 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Operasyon kapsamında Doğan’ın depo olarak kullandığı İstanbul Beykoz’daki bir evde yapılan aramalarda ise çok sayıda gizli olduğu ileri sürülen belgeler, 2 kalaşnikof marka tüfek, bin adet mermi ve bin boş kovan ile 280 adet el bombası bulundu. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon Davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı,ancak sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak adli kontrol uygulaması şartları kapsamında tahliye edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir