Arınç ve Gökçek'in sandığından süpriz sonuç

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oy kullandıkları sandıklardan Ekmeleddin İhsanoğlu birinci aday olarak çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Arınç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın oy kullandığı sandıkta en fazla oyu Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.

Arınç ve Yıldız, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu, Beştepe Mahallesindeki Sofuoğlu İlkokulundaki 3056 numaralı sandıkta kullandı.  

Sandıkta 385 kayıtlı seçmenden 318'i oy kullandı. Oyların 311'i geçerli, 7'si geçersiz sayıldı. Sayım sonuçlarına göre 3056 numaralı sandıkta Ekmeleddin İhsanoğlu 165 oy aldı.   

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 143, Selahattin Demirtaş ise 3 oyda kaldı.  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oyunu kullandığı sandıkta  ise yine cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu birinci çıktı. 

Melih Gökçek'in oy kullandığı Çankaya Halide Edip Adıvar Ortaokulu'ndaki 1235 numaralı ve 374 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta, 235 kişi oy kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanılan oyların tümü geçerli sayıldı. 

Başkan Gökçek, eşi Nevin, oğulları Ahmet ve Osman Gökçek'in de oylarını kullandığı sandıkta, cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu'na 188, Recep Tayyip Erdoğan'a 39, Selahattin Demirtaş'a 8 oy çıktı.