Artık Ordu ve Giresun'un ortak bir eylem planı var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

Ordu ve Giresun sorunları aynı, menfaatleri aynı, çözüm yolları aynı olan iki ortak şehir. Yıllardır yatırım yoksunu görüntüsüyle istenilen kalkınma hamlesini ve gelişmeyi gösteremeyen, teşvik kapsamına dâhil edilse de istenilen oranda teşviklerden alt yapı eksikliklerinden dolayı yararlanamayan Ordu ve Giresun, topyekûn birleşerek, bir ilin dünyaya açılan penceresi olan havaalanını 'OR-Gİ' adı altında 2 ilin sınırına yapılmasını istiyor. Üstelik bunu 15 yıla aşkın bir zamandır ısrarla talep ediyor.

Haklı olarak artık bu sözlerin tutulmasını isteyen Ordu ve Giresun kamuoyu, başbakana etüt çalışmalarının hala bitip bitmediği sorusunu soruyor. Hükümet uzun zamandır OR-Gİ Havaalanı'nı ağzına almazken; en son yerel seçimler öncesinde bizzat Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakanın ağzından ORGİ Havaalanı için samimiyetle uğraşma ve etüt çalışmalarını başlatma sözü verilmişti. Aradan geçen uzun zaman sonrasında hala etüt çalışmalarından haber gelmeyince 2 ilin ticaret ve sanayi odaları, tüm sivil toplum örgütleri ve yerel basını birleşerek; hükümetten ORGİ Havaalanı'nı acilen programa alma isteğini raporu olarak Ankara'ya, başbakana ulaşacak şekilde hazırlayıp, yolladılar.  

En sonunda Ordu Gazeteciler Cemiyeti ve Giresun Gazeteciler Cemiyeti ortak bir karar aldı ve Ordulu ile Giresunlular'a yerel gazetelerde sürmanşette "Havaalanınızı yapmayana oy vermeyin" dediler. Havaalanı yapılıncaya kadar il ve ilçelerde, cemiyetlere bağlı tüm basın yayın organlarında, televizyonlar da dâhil olmak üzere bu slogan sürekli yayınlanacak. Artık Ordu ve Giresun'un ortak bir eylem planı var. İnanıyorum ki bu kararlılık Ordu ve Giresun'a OR-Gİ Havaalanını kazandıracak. İki il başta turizm olmak üzere bütün yatırımlardan üzerine düşen payı alacak. Bundan sonraki süreçte görev artık havaalanını istediğini söyleyen bölge siyasilerine düşüyor.

Ordu ve Giresun kamuoyu OR-Gİ kararlılığını halkın önüne her gün gelecek olan yerel medyadaki haberlerle, "Havaalanınızı yapmayana oy vermeyin" sloganıyla göstermeye devam edecek. Ordu ve Giresun'u sadece fındıktan ve memurdan gelen maaşa bakan bir ekonomiden kurtulmuş olarak görmek istiyorsak, Ankara'nın bu sese gerekli duyarlılığı göstermesi gerekir. Bu kıssadan hissede olduğu gibi; Devasa bir yangına küçücük bir damla su taşımaya çalışan karıncaya sorarlar: "Karınca ne yapıyorsun?"

Karınca cevap verir: "Görmüyor musunuz, yangını söndürmeye çalışıyorum."

"Ya karınca, o küçücük damla ile yangın söner mi?"

"Olsun ben niyetimi belli ediyorum" der.

Her şey daha güzel bir Ordu ve Giresun için…