Asker kaçakları oy kullanabilecek

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği, yoklama kaçağı veya bakaya olarak aranan yükümlülerin, genel seçimlerde oy kullanmalarına engel bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği'nden, yoklama kaçağı veya bakaya olarak aranan yükümlülerin, genel seçimlerde oy kullanmalarına engel bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi. 

Genel Sekreterlikten yapılan yazılı açıklamada, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 30 ve 47'nci maddeleri gereği, yoklama kaçağı ve bakayaların yurt genelinde aranmasının, İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında 04 Aralık 2012 tarihinde imzalanan protokole göre yürütüldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimlerde yoklama kaçağı veya bakaya olarak aranan yükümlülerin oy kullanmalarına engel bir durumun söz konusu olmadığı vurgulanırken, "Bu durumdaki yükümlüler hakkında en fazla bir tutanak tutulabilir. Bu durumda kendilerine en yakın askerlik şubesine müracaat etmeleri hususunda ilave ek süre verilecektir. Vatandaşların demokratik haklarını kullanması her şeyden öndedir" denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir