Askeri itfaiye aracı TURKAR 4x4 ASTEVO IDEF'13'te

Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR'ın yeni üst yapılı modeli ASTEVO, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF'13'te tanıtılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


 
İSTANBUL - Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Hisarlar Grup tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR'ın yeni üst yapılı modeli olan askeri itfaiye aracı ASTEVO, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF'13'te tanıtılıyor. ASTEVO, 7-10 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen IDEF'13 fuarında dünyanın farklı bölgelerinden savunma sanayi profesyonellerinin beğenisine sunuluyor. 
 
Farklı kıtalardan 100'den fazla ülkeyi, ziyaretçi ve katılımcı olarak Türkiye'de buluşturan IDEF'13'te yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Hisarlar CEO'su Zafer Türker şu bilgileri verdi:
 
"Ülkemizin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR, kırsal ambulanstan arama kurtarma aracına, demiryolu hat bakım ve servis aracından mobil ofise kadar birçok farklı üst yapı seçeneğine sahip bulunuyor. TURKAR 4x4'ün yeni üst yapılarından çöl kamuflajlı askeri itfaiye aracı ASTEVO ise yurtdışından gelen bir talep üzerine hazırlandı ve Nurol Makine ve Sanayi A.Ş. ile yapılan işbirliği kapsamında IDEF'13'te tanıtılıyor. Yeni TURKAR 4x4 ASTEVO, silahlı kuvvetlerin yanı sıra iç güvenlik birimlerinin de kullanabileceği, her tür zorlu arazi ve iklim koşullarında hizmet verebilecek özelliklere sahip tam donanımlı bir araç olarak dikkat çekiyor."
 
ASTEVO askeri itfaiye aracının 1.500 litre kapasiteli su tankı bulunduğunu kaydeden Türker, "Araçta, devrilme çubukları ve dört nokta emniyet kemerli koltukları ile desteklenen, 'yaşam modülü' adı verilen emniyetli oturma sistemleri bulunuyor. Yaşam modülü, araç devrilse dahi ölüm ve yaralanma riskini önemli ölçüde azaltıyor. Aynı modül, TURKAR 4x4'ün Doğa Sporları ve Gezi Aracı'nda da uygulanıyor. Çok maksatlı kullanım konsepti çerçevesinde geliştirilen çöl kamuflajlı askeri itfaiye aracı, tüm bunlara ek olarak çeşitli ekipmanlarla da donatılmış durumda bulunuyor. Bu ekipmanlar araca çok kısa bir süre içinde kolayca sökülüp takılabiliyor. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yabancı ülkelerin silahlı kuvvetlerinin ve güvenlik birimlerinin büyük ilgi göstereceğine inandığımız yeni aracımıza 'Türk Malı' damgasını vurmaktan gurur duyuyoruz" dedi.