Askeri savcılık 'tutuklansın' dedi, mahkeme reddetti

Genelkurmay, Albay Çiçek'in tutuklama talebinin reddine karar verildiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Dz.P.Kur.Alb. Dursun Çiçek'in tutuklama talebiyle Askeri Mahkemeye sevk edildiğini, 01 Mart 2010 tarihinde Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından tutuklama talebinin reddine karar verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, "Yürütülen bir soruşturma kapsamında, bir şüphelinin bürosunda yapılan aramada ele geçirilen ve bilahare 12 Haziran 2009 tarihinde bir gazetedeki habere konu olan fotokopi belgeye ilişkin yapılan inceleme sonucunda, Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından 24 Haziran 2009 tarihinde "Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı" verildiği anımsatıldı.

Bilgi notunda şu hususlara yer verildi:

"Sayın Genelkurmay Başkanı tarafından, 26 Haziran 2009 tarihinde yapılan basın toplantısında; 'Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı kesin değildir. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti ilkelerine de sadığız. Bu belgenin doğru olduğuna ilişkin yeni delil, bilgi, emare vs. çıkarsa elbette bu soruşturma tekrar açılabilir' şeklinde açıklamalarda bulunulmuştu.

26 Ekim 2009 tarihinde bazı gazetelerde söz konusu belgenin ıslak imzalı aslının bulunduğuna ilişkin haber ve iddiaların yer alması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından yeniden soruşturma başlatılmıştı.

16 Şubat 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Belge'nin Genelkurmay Askeri Savcılığına gönderilmesini müteakip, söz konusu belgenin ıslak imzalı aslının mevcudiyeti iddialarını doğrulayabilecek bazı delillerin elde edilmesi nedeniyle, 24 Haziran 2009 tarihli karara esas teşkil eden gerekçelerin yapılmakta olan soruşturmada geçerliliğini yitirmiş olduğu dikkate alınmış ve Genelkurmay Askeri Savcılığınca verilen 'Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı' kaldırılmıştır.

Bu kapsamda devam olunan soruşturma sırasında, ifadesi Askerî Savcılık tarafından yeniden tespit edildikten sonra, Dz.P.Kur.Alb. Dursun Çiçek tutuklama talebiyle Askeri Mahkemeye sevk edilmiş ve 01 Mart 2010 tarihinde Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından tutuklama talebinin reddine karar verilmiştir.

Soruşturmaya Askeri Savcılık tarafından devam edilmektedir. Herkesin; soruşturmanın gizliliği ve masumiyet ilkelerine saygılı olmasını, bu bağlamda sorumlu hareket etmesini ve yargı sürecinin sonucunu sabırla beklemesini bir kez daha hatırlatmakta yarar görülmektedir."

Arınç: Islak imza kurudu artık

Arınç, AK Parti Grup toplantısı öncesinde, gazetecilerin, "İrtica ile Mücadele Eylem Planındaki' ıslak imza tartışmalarındaki son gelişmelere yönelik sorusunu, "Islak imza kurudu artık" diye yanıtladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir