Askerlikte ilk yoklama kalkacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlikte yedeklik yoklaması, ilk yoklama ve askerlik meclisinin kaldıracağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,  askerlikte yedeklik yoklaması, ilk yoklama ve askerlik meclisinin kaldıracağını açıkladı.

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, askerlik işlemlerini kolaylaştırmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Yedeklik yoklamasını, ilk yoklamayı ve askerlik meclisini kaldıracağız. Şu anda sadece günde iki kişinin geldiği askerlik şubelerimiz var. Yıllık 700'ün altında gelenler var. Mesafe de 45 dakikadan az ise ki zaten internet üzerinden yapılacak, o zaman bu askerlik şubelerini açık tutmanın bir faydası olmadığını düşünüyorum. Artık nüfus göçüyor, büyük illere geliyor. Nüfusu düşük olan ve göç veren illerdeki askerlik şubelerine ihtiyacın azaldığı görülmüştür."

Füze Kalkanı sözleşmesini iptal edebiliriz

Füze Kalkanı konusundaki sorulara Milli Savunma Bakanı, "NATO'nun amaçları doğrultusunda kullanılacağı yolunda hiçbir şüphemiz yoktur. Kaldı ki o sözleşmedeki maddelere aykırı bir uygulamaya geçildiğinden dolayı bu sözleşme iptal edebilme hakkımız da var. Kürecik'e radar sözleşmesi orada yazılı kurallara aykırı kullanılırsa çok net olarak NATO ülkelerinin dışında bir başka ülkenin savunması doğrultusunda kullanılırsa biz bu sözleşmeyi iptal edebiliriz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir