ASKİ Tarifeler Yönetmeliğinin iptali için dava

Ankara'daki su satış ve atık su tarifesinin belirlenmesinde yüzde 10 karlılığı şart koşan yürütmenin iptali için dava açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

 

ANKARA - Çevre Mühendisleri Odası, Ekoloji Kolektifi ve Tüketici Hakları Derneği, Ankara'daki su satış ve atık su tarifesinin belirlenmesinde yüzde 10 karlılığı şart koşan ASKİ Tarifeler Yönetmeliğinin ilgili hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Dava dilekçesinde, yönetmeliğin dayanağı olan kanun maddelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulması da istendi.

Örgütlerin ortak yazılı açıklamasında, "17 Temmuz 2009'daki Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde Ankara'da su ve atık su bedellerinin 1 Ağustos 2009'dan itibaren yeniden belirlendiği ve suya yüzde 70'lere varan gizli zam yapıldığı" öne sürüldü.

Çevre Mühendisleri Odası, Ekoloji Kolektifi ve Tüketici Hakları Derneğinin, söz konusu su zammının dayanağını oluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (ASKİ) 2560 Sayılı kuruluş yasasına dayanarak düzenlenen tarifeler yönetmeliğinin üç maddesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtığı belirtildi.

Bu maddelerin, Ankara'daki su satış ve atık su tarifesinin belirlenmesinde yüzde 10 karlılığı şart koştuğu ifade edilen açıklamada, yönetmeliğin dayanağı olan kanun maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmasının da istendiğine yer verildi.