Assange'dan İsrail'e gözdağı

El Cezire’ye konuşan Assange, İsrail’le ilgili bilgilerin büyük bir kısmını kamuoyuyla paylaşmaya henüz doğru düzgün başlamadıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - El Cezire televizyonuna konuşan Assange, İsrail’le ilgili bilgilerin büyük bir kısmını kamuoyuyla paylaşmaya henüz doğru düzgün başlamadıklarını ifade etti.

İsrail hakkındaki belgelerin sadece yüzde 1-2’si olduğunu söyleyen Assange, ellerinde bu yıl başlarında Dubai’de yaşanan ve Mossad’ın sorumlu olduğuna inanılan Mahmud el Mabhuh suikastı ve 2006 yılında yaşanan İkinci Lübnan Savaşı’yla ilgili belgeler olduğunu söyledi.

Hapisten serbest bırakıldıktan sonra İngiltere’de ev hapsinde tutulan Assange, ellerindeki 3 bin 700 civarı İsrail belgesinin yaklaşık 2 bin 700 tanesinin devletin içinden geldiğini ifade etti.

Assange ayrıca “bir Suriyeli yetkilinin bir keskin nişancının suikastına hedef olması”yla ilgili de belgeler açıklayacaklarını söyledi.

Assange’ın bu ifadeleriyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın baş danışmanı Muhammed Süleyman’ı kast ettiği tahmin ediliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir