Atatürk Havalimanı'nda seferler normale dönüyor

Seferlerin kimi zaman durma noktasına geldiği Atatürk Havalimanı'nda seferler normal seyrine dönüyor. Pistlerde ve aprondaki karlar temizlenirken, otellere alınan yolcular sırayla havalimanına getiriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dört gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışının bu sabahtan itibaren haffilemesi üzerine, uçuşlar normale dönmeye başladı.

Dün gece yarısına kadar iç hatlarda uçuşların tamamen durması ve dış hatlarda da gecikmeli olarak yapılması sonrası terminallerde biriken yolcular bu sabahtan itibaren gidecekleri kentlere uçmaya başladı.

Dış ve iç hatlardaki bekleyen yolcuların yanı sıra daha önce otellere alınan yolcuların da uçuş sıralarına göre terminallere getirilmeye başlandığı THY yetkilileri tarafından bildirildi.

Bazı yolcular uçuş bilgi ekranları önünde yatarak ertelemeleri izledi

'Pistlerde ve apronda sorun yok'

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdürlüğü tarafından öncelikle pistlerde yapılan temizleme işlemlerinin tamamlanması üzerine apronda ve uçak altında biriken karlar ve oluşan buzlar da özel araçlarla temizlenmeye başladı. Köprülerde veya açıkta bekleyen uçaklar yolcularını aldıktan sonra piste hareket ederken bu bölgelerden geçtikleri için apronun devamlı temizlenmesi gerektiğini belirten DHMİ yetkilileri, “ Pistlerin ardından uçakların pistlere ulaştığı taksi yolları ile apron dönüş yollarının temizliği 24 saat uyarınca devam ediyor. Kar yağışı bu sabah durunca bu bölgelerdeki ve yan taraflarında biriken karları da temizledik. Şu anda pistlerde ve apronlarda bir sorun yok” dediler.

16 bin yolcu otele yerleştirildi

Bu arada THY, son 4 gün içinde 16 bin yolcunun otellere yerleştirildiğini 50 bin yolcuya da ikram hizmeti verildiğini açıkladı.