'Atatürk ile ilgili söylemleri kınıyoruz'

Bir televizyon kanalında Atatürk'e hakaret edilmesine ilişkin açıklamada bulunan AB Bakanı Çelik, "Atatürk ile ilgili söylemleri kınıyoruz, savcılık gereken çalışmayı yapacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brüksel'de bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, bir TV kanalında Atatürk'e hakaret edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, "Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olarak tarihsel, bilimsel çalışmaların dışına çıkacak şekilde bir zihinsel tahrifatın ürünü olan özellikle de annesi ile ilgili, manevi kızı ile ilgili söylemleri kınıyoruz" diyen Bakan Çelik, "Herkes herkese saygı göstermek durumundadır. Ama devletimizin kurucusu ilk cumhurbaşkanımıza karşı, bu saygının gösterilmesi mecburidir. Bunlar entelektüel egzersiz konusu yada tarih tartışmasında magazin konusu olamayacak kadar ciddi meselelerdir. Bu saygısızlığı tabiki elimizin tersi ile itiyor, kınıyoruz. Zaten savcılık kendi görev alanı içerisinde gereken çalışmayı yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir