Avcı'dan Odatv açıklaması

Hanefi Avcı, "'Haliç'te Yaşayan Simonlar' isimli kitabımın yayımlanma süreciyle ilgili spekülasyon yaratmaya çalışan yazıların doğru olmasının imkanı yoktur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Devrimci Karargah Örgütü" davasının tutuklu sanığı Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Odatv'ye yönelik aramalarda bulunduğu iddia edilen "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabının yayımlanma süreciyle ilgili yazılanların doğru olmadığını belirtti.

Avcı, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden avukatlar aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Odatv'de yapılan aramanın ardından kitabıyla ilgili iddialara değindi.

Açıklamasında "Odatv aramalarında bulunduğu iddia edilen şahsımı ve yazdığım 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' isimli kitabımın yayımlanma süreciyle ilgili spekülasyon yaratmaya çalışan yazıların doğru olmasının imkanı yoktur" ifadeleri kullanan Avcı, Odatv operasyonu ve Soner Yalçın ile arkadaşlarının tutuklanmasını son derece üzücü bulduğunu, Yalçın ile 10 yıl önce bir arkadaşının yanında karşılaşmasının dışında hiç irtibatının olmadığını öne sürdü.

Kitabının yazılmasında hiç kimsenin katkısı olmadığını, hiç kimseden talimat ve telkin alarak hareket etmediğini ifade eden Avcı, "bunların şahsına yapılan iftira ve komplonun bir parçası olduğunu" iddia etti.

Avcı, bunların önümüzdeki dönemde yayımlayacağı tahmin edilen başka kitapları da şimdiden şaibeli hale getirmek için yapıldığını savundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir